Faszerowane jajka z niespodzianką. Przepis Piotra Kucharskiego

Źródło: Dzień Dobry TVN
Faszerowane jajka z niespodzianką
Faszerowane jajka z niespodzianką
Jak gwiazdy spędzają Wielkanoc? (napisy)
Jak gwiazdy spędzają Wielkanoc? (napisy)
W świecie kur wielkanocnych (napisy)
W świecie kur wielkanocnych (napisy)
Dekorujemy koszyczek wielkanocny
Dekorujemy koszyczek wielkanocny
Pyszne pasty jajeczne na Wielkanoc
Pyszne pasty jajeczne na Wielkanoc
 Upiększamy dom na święta - napisy
Upiększamy dom na święta - napisy
Upiększamy dom na święta
Upiększamy dom na święta
Wielkanocne przysmaki
Wielkanocne przysmaki
Palmy wielkanocne sięgają nieba
Palmy wielkanocne sięgają nieba
Wyjątkowy zając wielkanocny
Wyjątkowy zając wielkanocny
Dobre choć wielkopostne
Dobre choć wielkopostne
Kiełki i mikrolistki - zdrowie z parapetu
Kiełki i mikrolistki - zdrowie z parapetu
Staropolskie sekrety wielkopostnych olejów
Staropolskie sekrety wielkopostnych olejów
Przepisy na dania z kiełbasą
Przepisy na dania z kiełbasą
Faszerowane jajka często goszczą na stole wielkanocnym. W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował je w niecodziennym wydaniu. Na czym polega owa niespodzianka?

Jajka faszerowana na Wielkanoc

Jajka faszerowane to, obok żurku i kiełbasy, tradycyjna potrawa świąt wielkanocnych. Ile mistrzów kuchni, tyle pomysłów na ich przygotowanie. Jedni robią je w skorupach, inni zapiekają, a kolejni faszerują pieczarkami. A jaki pomysł na faszerowane jajka ma Piotr Kucharski?

Faszerowane jajka z niespodzianką według Piotra Kucharskiego

Składniki:

  • 6 ugotowanych jajek na twardo,
    • duża łyżka majonezu,
      • łyżeczka musztardy,
        • pęczek szczypiorku,
          • sól i pieprz,
            • bułka tarta panko,
              • surowe jajko,
                • olej.

                  Przygotowanie:

                  • Jajka kroimy na pół. Do miski przerzucamy żółtka, do których dodajemy: majonez, musztardę, pęczek posiekanego szczypiorku. Farsz doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy (do momentu, aż żółtka się rozpadną).
                    • Połówki białek obtaczamy w jajku i panko. Smażymy w gorącym oleju przez 10-15 sekund. Odsączamy z nadmiaru oleju i układamy na paterze. Wgłębienia w białkach wypełniamy farszem z żółtek.
                      • I gotowe! Smacznych świąt!

                        Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki znajdziesz w serwisie Player.

                        Zobacz też:

                        Autor: Dominika Czerniszewska

                        Reporter: Michał Malinowski

                        Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości