Faszerowane jajka często goszczą na stole wielkanocnym. W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował je w niecodziennym wydaniu. Na czym polega owa niespodzianka?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował białą kiełbasę, ale w niestandardowy sposób. Co powiecie na pieczoną kiełbasę w zalewie maślano-miodowo-musztardowej lub na białą kiełbasę w cieście? Smacznego!
Prawdziwy góral z Podhala, Maciej Koźlakowski opowiedział w kuchni Dzień Dobry TVN o Wielkanocy w górach. Kucharz pokazał proste przepisy na: podhalańskie moskole, zupę chrzanową i deser z twarogu.
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. To najważniejsze święto dla Chrześcijan, bardzo barwne i pełne obrzędów ludowych. Z tej okazji przygotowujemy kolorowe pisanki, cukrowe baranki, przepyszne mazurki i baby, smakowite pasztety i wędliny a w lany poniedziałek z chęcią wylewamy na najbliższych litry wody. Bez czego nie wyobrażacie sobie Świąt Wielkanocnych?
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował kilka swoich propozycji dań wielkanocnych: paszteciki z królika z pistacjami, bulion z królika, żurek na grzybowym wywarze, masło rzeżuchowe i babę rumową. Zobaczcie, co sprawiło, że Marcin Prokop lekko się otrząsnął.