Sezon grillowy trwa. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pyszne dania z grilla: szałwiowo-musztardową polędwiczkę, brie z rozmarynem, kolorową grillowaną sałatkę, grillowanego ananasa i grillowane banany z czekoladą.
Żurawina jest doskonałym źródłem witamin A, E oraz C, a także witamin z grupy B. Dostarcza też spore ilości błonnika, karotenu i minerałów. Jest też świetnym dodatkiem do wielu dań. W kuchni Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey przygotował: ciasteczka z jabłek z kokosem i żurawiną, sos cumberland, grillowane oscypki z żurawiną i indyka z żurawinami i kurkami! Smacznego.
"Wielkie gotowanie" czas zacząć! Grill to w naszym kraju kulinarna uczta. Mamy dla was sprawdzone przepisy, które zachwycą wszystkich podczas wspólnego biesiadowania.
"Wielkie gotowanie" za nami. Gwiazdy przygotowały wyśmienite potrawy, o czym mogliście się przekonać na antenie TVN. My mamy dla was dodatkowo najprostszy przepis na wiosenne danie z grilla. W roli głównej mięso i szparagi. Połączenie idealne!
Sezon grillowy przed nami, dlatego Katarzyna Bosacka pokazała w Dzień Dobry TVN swoje pomysły na pyszne dania z grilla: karkówkę po bosacku, paprykę z serem i oregano, cukinię z tymiankiem, bakłażana po grecku, pomidory z mozarellą i pieczarki z masłem czosnkowym. Palce lizać!
Sezon grillowy rozpoczęty. Znudziły ci się najpopularniejsze kiełbaski i karkówki z rusztu? Z pomocą przychodzi Sebastian Olma, który proponuje ciekawe dania z warzyw i serów.
Zbliżają się ciepłe, wakacyjne weekendy, a wraz z nimi grillowe szaleństwo. Polacy szczególnie ukochali sobie tę formę przyrządzania posiłków. O tym, jak robić to zdrowo opowiedzieli dietetyk Wojciech Grodzicki i technolog żywności Daniel Knysak.
W kuchni Dzień Dobry TVN najlepsze przepisy na grilla w domu! Przygotował je dla naszych widzów finalista 5. sezonu MasterChefa, Szymon Czerwiński. Na stole pojawiły się: szaszłyki, karkówka z grilla, sałatka z grillowanym serem halloumi, salsa mango, salsa z grillowanego ananasa, grillowany arbuz z fetą i kolendrą, a także faszerowane owoce z grilla.
Jak grill, to nie tylko karkówka i kiełbasa. Piotr Kucharski zachęca, aby przygotowywać także wołowinę. Jak przygotować polędwicę, antrykot czy żeberka wołowe z grilla? Poznaj najlepsze przepisy i rady naszego kucharza.
Zastanawiasz się, czym poczęstować gości? Odważ się i spróbuj nietuzinkowych pomysłów Andrzeja Polana. Zobacz, jak przygotować pyszną tortille serową z salsą, steki z kalafiora z dodatkami oraz wyśmienitą deskę serów. To musi być pyszne!
Pieczone czy grillowane? Wybór należy do Ciebie. Skorzystaj z przepisów Beaty Śniechowskiej na hummus z pieczonym czosnkiem i grillowanymi szparagami, kurczaka marynowanego w mleczku kokosowym oraz glazurowane żeberka z fistaszkami. Tymi potrawami zaskoczysz domowników i gości.
Danie grillowane, smażone czy z piekarnika? Sprawdzone przepisy zdradza Grzegorz Zawierucha. Oto jego ziemniaczana zapiekanka mięsno-warzywna, zapiekanka z grzybami, jarmużem i kurczakiem w kruchym cieście oraz grillowana kaczka z rukolą i granatem. Którą potrawę wybierasz?
Dania z grilla to nie tylko kiełbasa, szaszłyki i karkówka. Swoje propozycje zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński. Przygotował dla nas: grzanki z jajkiem sadzonym, grillowaną cukinię, grillowane czosnkowo-limonkowe krewetki z salsą mango, kurczaka z domowym sosem barbecue, surówkę Colesław i sałatkę z grillowanym serem.
Trwa majówkowe grillowanie, także w Dzień Dobry TVN. Tym razem w naszej kuchni zagościł restaurator, Jurek Sobieniak. Przy okazji majówki, zaprezentował przepisy na grillowane przysmaki, którymi można bezkarnie zajadać się w majowy weekend. Oto one.
Sebastian Olma w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował trzy wyjątkowe potrawy, które zasmakują każdemu wytrawnemu smakoszowi. Zobacz przepisy na zapiekane ryby i owoce morza, perliczkę po marokańsku oraz grillowane tosty z salsą pomidorową i oliwkami.
Majówka i grill zawsze szły ze sobą w parze. Mimo pandemii niektórzy z nas, mieszkający w domach i posiadający ogród, mogą pozwolić sobie na taką atrakcję w wąskim gronie. Chcesz wypróbować oryginalny, a jednocześnie prosty przepis? Sprawdź jak przygotować grillowane banany z lodami i bitą śmietaną.
Marynata do karkówki na grilla jest najważniejszym elementem decydującym o kruchości, soczystości i smaku mięsa. Obowiązkowymi składnikami marynaty są: oliwa z oliwek lub olej rzepakowy, miód lub cukier trzcinowy oraz ocet lub cytryna. Karkówkę należy marynować przez całą noc, najlepiej przez 12-24 godzin.
Wielu z nas nie wyobraża sobie wypoczynku na świeżym powietrzu bez pysznych dań z grilla. Wakacje to świetna okazja do próbowania nowych smaków, dlatego Sebastian Olma przygotował wyjątkowe specjały, które zachwycą każdego wielbiciela potraw z rusztu. Przekonajcie się sami!
Jak z łatwo dostępnych w domu produktów i ryby wyczarować doskonałe grillowane danie? Z pomocą rusza szybki i banalnie prosty przepis na lucjana czerwonego, inaczej red snappera. Jeśli nie uda się go dostać, to równie doskonale sprawdzi się okoń. Zobacz, w jaki sposób urozmaicić spotkanie przy grillu.