Widok domu na środku drogi czy nieprzystosowanej do jazdy jednośladem ścieżki rowerowej to dla nich niemal codzienność. Krzysztof Ruszała i Kamil Jaśkowski przemierzają całą Polskę w poszukiwaniu nietypowych rozwiązań budowlanych oraz zaskakujących inwestycji drogowych.
Nazywany jest wizjonerem, a nawet Picassem polskiej kuchni. Niedawno zamknął jednak swoją restaurację i przeżył duchową przemianę. Co teraz planuje? W programie Uwaga! Kulisy Sławy Wojciech Modest Amaro.
Wegańskie flaczki z boczniakami to alternatywa dla klasycznej, tradycyjnej polskiej zupy zawierającej najczęściej wołowe żołądki pokrojone w paski. Jak zrobić pyszną wersję flaczków bez mięsa i innych produktów pochodzenia zwierzęcego? Sprawdź prosty przepis.
Wciąż istnieją profesje, w których przewagę mają mężczyźni. Tak też jest w środowisku lotniczym. Szacuje się, że spośród wszystkich pilotów zasiadających za sterami samolotów na świecie, kobiety stanowią tylko 7 proc. Liczba ta jednak stale rośnie. Co przyciąga panie do tego zawodu? O tym opowiedziały nam Gabrysia Ścigaj i Aleksandra Szczerba.
Usuwanie kłopotliwych plam z ubrań większości z nas kojarzy się z obowiązkiem wrzucenia ich do pralki lub praniem ręcznym. Okazuje się jednak, że to niejedyne metody na przywrócenie schludnego wyglądu ulubionej sukience czy ponadczasowym jeansom. W ostatnim czasie coraz większą popularnością cieszy się stripowanie, czyli ekologiczny sposób na pranie zabrudzonych rzeczy. Na czym dokładnie polega ten trend?
Wiele osób twierdzi, że grzyby mrożone są całkowicie pozbawione smaku. To nieprawda. Nie stanie się tak, jeśli odpowiednio je do zamrożenia przygotujemy. Jak to zrobić?