Przepisy kulinarne

Japońska kuchnia

Mieszkańcy Kraju Kwitnącej Wiśni słyną z zamiłowania do jedzenia. Przywiązują oni wagę nie tylko do smaku potraw, ale i do formy ich prezentacji. Sadami Harada i Randy Daliva przedstawili nam kilka typowo japońskich potraw.

Zupa miso

Składniki:
sos sojowy
płatki warzywne
ser tofu
glony suszone
4 szklanki wody

Sałatka

Składniki:
marchewka
sałata lodowa
sezam
ogórek zielony
sos sojowy
ocet ryżowy
warzywa sezonowe
sake

Sushi wegetariańskie

Składniki:
ryż do sushi
ocet ryżowy
ogórek
awokado
rzepa marynowana
dynia marynowana
marchewka
szparagi

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
74
8
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0