Parówki to produkt, który budzi spore kontrowersje. Jedni je uwielbiają i nie wiedzą w ich jedzeniu nic złego. Drudzy uważają, że są niezdrowe i wartościowego dla nas mięsa jest w nich niewiele. Jaka jest prawda? Na co zwrócić uwagę przy ich zakupie? Jak prawidłowo gotować parówki? W Dzień Dobry TVN wyjaśniała to Sylwia Majcher, dziennikarka, propagatorka zero waste.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki znajdziesz na Player.pl.
Zobacz także:
- Naukowcy z Poznania stworzyli parówki z ziemniaka. "To jest aspekt ekologiczny"
- Raport Uwagi! TVN: Jak rozpoznać zdrową, naturalną wędlinę? "Niska cena czyni cuda"
- Ciekawe pomysły na parówki. Wyjątkowe przepisy zachwycą nawet największych niejadków
Autor: Katarzyna Oleksik
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN
podziel się: