Może powodować poważne uszkodzenia tkanek, a w skrajnych przypadkach - prowadzić do śmierci. Na Florydzie eksperci zauważyli nagły skok zakażeń mięsożerną bakterią Vibro vulnificus, która rozprzestrzenia się za zawrotnym tempie.
"To jest aspekt ekologiczny"
Poznaj ciekawe przepisy.
Sprawdź, jak je przygotować.
Kiedy w powietrzu unosi się zapach rozpalonego grilla, to znak, że szykuje się prawdziwa uczta. Upieczone kawałki mięsa, szaszłyki lub zarumienione na ruszcie warzywa będą smakować jeszcze lepiej, gdy dodamy do nich naturalne przyprawy.
Jak wygląda produkcja mięsa komórkowego?
Sprawdź na stronie Dzień Dobry TVN.
Jak przyrządzić pyszne, grillowane mięso z wyjątkowymi dodatkami?
Czy obowiązuje dyspensa?
Wybór odpowiedniego mięsa to kluczowy element sukcesu każdego grillowania. Dobrej jakości produkty nie tylko lepiej smakują, ale są także bardziej soczyste i łatwiejsze w przygotowaniu.
W jednej z partii tatara wołowego wykryto groźną dla zdrowia bakterię.
Reporter Uwagi! TVN mówi, na co trzeba zwracać uwagę.
Sprawdź, jak przyrządzić żurek a'la ramen, faszerowany schab, gotowany boczek i kiełbasę z purre jabłkowym.
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował, że znany dyskont wycofał ze swojej oferty partię mięsa wołowego. W produkcie wykryto fragmenty plastiku. O jaki produkt konkretnie chodzi?
Coraz więcej osób rezygnuje z jedzenia mięsa – najczęściej ze względów etycznych lub zdrowotnych. Bez względu na przyczyny tej decyzji, przechodząc na wegetarianizm lub weganizm, należy wiedzieć, czym zastąpić mięso w diecie, by dostarczyć organizmowi niezbędnych substancji odżywczych.
Sprawdź na stronie Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy na stek, burgery wieprzowe, leczo z białą kiełbasą i szynkę wieprzową z warzywami.
Aż 86 osób trafiło do szpitala. Powodem ich hospitalizacji było zatrucie mięsem żółwia. Wśród poszkodowanych znalazły się dzieci. Niestety lekarze nie zdołali uratować ośmiorga z nich. W jakim stanie są pozostali pacjenci?
Mięso z laboratorium wzbudza zarówno zainteresowanie, jak i kontrowersje na całym świecie. Pięć lat temu odwiedziliśmy holenderską firmę, która była pionierem na europejskim rynku w hodowli komórkowej mięsa. Dziś swe pierwsze kroki w tej dziedzinie stawiamy my sami. Jak wygląda proces produkcji?
Reporterka programu Uwaga! TVN dotarła do małżeństwa, które bez wymaganych pozwoleń, produkowało i sprzedawało mięsne produkty.
Inspirujące przepisy.
Dwie osoby zatruły się mięsem z targowiska zakupionym u mężczyzny sprzedającego "swojskie" produkty, jedna z nich zmarła.
Wielu miłośników zwierząt mogło w końcu odetchnąć z ulgą - rząd Korei Południowej wprowadził zakaz hodowli i dystrybucji psów na mięso. Nowe rozporządzenie ma wejść w życie do 2027 roku. O tym, jak i o innych istotnych faktach o poranku opowiedział w Dzień Dobry TVN dziennikarz TVN24 Łukasz Jedliński.
Badania naukowców z Uniwersytetu Medycznego z Poznania obaliły stereotyp.
Którą wybierzesz na swoją imprezę?
Sprawdź na stronie Dzień Dobry TVN.
Mimo że salceson zaliczany jest do jednych z najpopularniejszych polskich dań, to jego smak nie wszystkim odpowiada. Ranking opublikowany przez portal kulinarny "TasteAtlas" wskazuje salceson jako najgorsze danie mięsne na świecie. Dlaczego został źle oceniony? Dania z jakich krajów znalazły się w zestawieniu?