Zużyte torebki po herbacie zazwyczaj są wyrzucane do kosza na śmieci. Tymczasem istnieje wiele sposobów na ich ponowne wykorzystanie. Edukatorka ekologiczna Sylwia Majcher zaprezentowała kilka z nich.
W cyklu "OszczędaMY" Dzień Dobry TVN Sylwia Majcher, edukatorka ekologiczna, dziennikarka i autorka książek pokazała, jak zrobić środki czystości z rozmaitych resztek. Oto łatwe i praktyczne przepisy.
Kuchnia zero waste. W programie Dzień Dobry TVN skupiliśmy się na żywności i wszelkich sposobach, aby marnować jej jak najmniej. Jak zrobić warzywną kiszonkę? Sprawdź przepis Sylwii Majcher.
Kuchnia zero waste. W programie Dzień Dobry TVN zajęliśmy się tematem marnowania żywności i tym, jak wykorzystywać resztki. Jak zrobić tartę z truskawkami na spodzie z czerstwych bułek? Sprawdź przepis Sylwii Majcher.
Kuchnia zero waste. W programie Dzień Dobry TVN pochyliliśmy się nad problemem nadprodukcji żywności i możliwościami wykorzystania resztek. Jak zrobić kopytka ze zmarniałych marchewek z pesto z natki marchewki? Sprawdź przepis Sylwii Majcher.
1 stycznia 2021 r. weszła w życie unijna dyrektywa "Single Use Plastics", zgodnie z którą do 3 lipca z rynku mają zniknąć produkty jednorazowe. Jakie przedmioty znalazły się na tej liście? Czym można zastąpić plastikowe kubeczki, talerzyki i sztućce?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Sylwią Majcher dziennikarkę TVN24. Poznajcie jej przepisy, które pozwolą wykorzystać w kuchni to, co często ląduje w koszu! Zobaczcie jak zrobić: pesto z natki marchewki, chipsy z obierków marchewki, sałatka z młodej kapusty z truskawkami i szypułkami, capuccino z obierków i końcówek szparagów i placki z głąba kapusty. SMACZNEGO!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Agnieszkę Cegielską i Sylwię Majcher. Dziennikarki udowodniły, że z resztek, które mamy w lodówce można przygotować pyszne, szybkie i zdrowe potrawy. Wystarczy tylko uruchomić swoją wyobraźnię :) Co powiecie na: carpaccio z głąba kapusty, placki z głąba kapusty, rzodkiewki pieczone z płatkami migdałowymi, pesto z liści rzodkiewki, bulion z obierków, grzanki z pastą z pomarszczonych warzyw, a na deser lody jabłkowe.