W kuchni Bartek Wrona i jego szwagier Darek Kuźniak przygotowali tuńczyka w formie tatara z jajkiem przepiórczym, kaszę jaglaną w formie risotto oraz deser - fondant czekoladowy z wiśniami. Smacznego!
Kucharz Andrzej Polan przygotował dla Was w Dzień Dobry TVN kilka propozycji rybnych, jak mówi, czyli potraw z rybą w roli głównej. Sum w kapuście, w pieczarkach i gorczycy, z ogórkami i pieczony - to kulinarne wariacje mistrza Polana na temat suma. Lubiecie ryby? Andrzej Polan tym wszystkim, którzy nie przepadają za karpiem na Wigilę, proponuje właśnie suma.
Karp to ryba, której na świątecznym stole nie może zabraknąć. Zdrowa, smaczna i prosta w przyrządzaniu. Jak sprawdzić, czy ten, którego chcemy kupić jest świeży? W studiu Dzień Dobry TVN Maciej Nowak zdradził, w jakiej jeszcze formie można karpia przygotować.
Łosoś, drosz, morszczuk... jakie potrawy mistrz Andrzej Polan wyczarowal w kuchni Dzień Dobry TVN z tych ryb? Dlaczego nie powinno się mielić mięsa z ryby? Zróbcie sami te potrawy!
Wakacje tuż tuż, ale Dzień Dobry TVN sezon ogórkowy nie grozi! Idąc za ciosem, w naszej kuchni Andrzej Polani przygotował ogórki małosolne i te o intensywniejszym smaku - ogórki kiszone. Które bardziej Wam smakują?
W serialu „Julia” wcieliła się w postać zbuntowanej Poli . Ale dla większości z nas już zawsze pozostanie uroczą Zuzią z serialu „Niania”. Teraz Emilka, to już Emilia - z eterycznej blondynki stała się dojrzałą brunetką. I na dodatek umie nieźle gotować! W kuchni Dzień Dobry TVN przyrządziła lody malinowo - jogurtowe, zupę truskawkową oraz rybę w liściach pora. Towarzyszył jej Piotr Kucharski.
Może ważyć nawet 24 kilogramów. Pełen kwasów tłuszczowych omega-3 dobroczynnych dla naszego serca i mózgu. W kuchni Dzień Dobry TVN łososia przyrządzali Joseph Seelesto, bardziej znany jako Józek oraz Robert Sowa.
Dziś Środa Popielcowa w Kościele Katolickim, a my, w kuchni Dzień Dobry TVN, proponujemy postne dania ze śledzi: śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami, smażony i solony oraz klasyczny tatar ze śledzia. A wszystko to wyczarował dla Was Piotr Kucharski!
Mistrz Andrzej Polan poleca zdrowe, domowe kanapki z kurczakiem i ananasem oraz rybą i fasolą. Jakie są Wasze ulubione kanapki?
Kuchnia jest najważniejszym pomieszczeniem w jej domu i nie może w niej gotować nikt inny, oprócz niej. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Kasię Klich, która przygotowała zupę tajską, carpaccio z buraków oraz śledzika.
Chcemy Was przekonać do tego, że w Wigilię można jeść nie tylko karpia, ale także inny ryby. Alternatywą dla królującego na naszych stołach w święta karpia może być np. dorsz, śledź lub łosoś. Co przygotowała dla Was w kuchni Dzień Dobry TVN Beata Kartowicz? Sami zobaczcie!