W najnowszym odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler zawita do Mielca. Czy słynna restauratorka uratuje lokal "Vis a Vis"?
"To była góralka pełną gębą".
Czy właściciele lokalu, w którym organizowano wesele, mają obowiązek wydać parze młodej pozostałe po przyjęciu jedzenie? Jak rozwiązać tę sporną kwestię?
Jeśli od czasu do czasu lubimy zjeść coś bardzo wykwintnego, można skusić się na danie ze skorupiaków. Jak jeść raki, by można było łatwo dotrzeć do ich smacznego mięsa?
3-letni chłopiec po skończonym posiłku w restauracji próbował przywołać obsługę, by poprosić o rachunek. Jednak po drodze napotkał trudności. Jego mama nagrała starania syna, a uroczym filmem podzieliła się w sieci. "Wzruszyłam się, oglądając to wideo" - czytamy w komentarzach.
"Kuchenne rewolucje" w ukraińskiej restauracji "Sho sho".
Choć stare powiedzenie mówi, że "nie szata zdobi człowieka", ubiór ma ogromny wpływ na to, jak odbierają nas inni. Strój może zarówno działać na naszą korzyść, jak i z automatu ustawić nas na przegranej pozycji.
Kelnerzy w barach i kawiarniach nad morzem w czasie wakacji mają ręce pełne roboty. Tzw. "tabaka" utrzymuje się od otwarcia lokalu do zamknięcia. Co za ciężką pracę można dostać w ramach napiwku?
Rozsypywanie piasku i pozostawienie malucha bez nadzoru może zostać dopisane do rachunku.
Powód może zaskoczyć.
- Nie pożyłby już długo - ocenia funkcjonariuszka policji.
- Nadal mamy dług w restauracji - przyznaje Aneta.
Jak przebiegnie metamorfoza lokalu?
Magda Gessler i jej "Kuchenne rewolucje" zawitały do Sosnowca. Tam, w restauracji o oryginalnej nazwie "Polski Nie-rząd" trzeba było zaprowadzić porządek, a daniom nadać smaku. Czy restauratorka zdecydowała się przeprowadzić rewolucję?
Nikt tak, jak Magda Gessler, nie ogarnia kuchennej rzeczywistości. Restauratorka wie nie tylko, jak przyrządzić danie, ale także jak rozkoszować się samym posiłkiem. Teraz wypowiedziała się także w kwestii resztek jedzenia, które niezabrane przez klienta, trafiają do kosza.
"Nie należy ich bojkotować".
Irena Napierska pełni funkcję szefa kuchni w wyjątkowej restauracji. Z zaangażowaniem przygotowuje posiłki dla emerytów, którzy mają szansę integrować się przy wspólnym stole. Nieprzeciętne spotkania możliwe są dzięki inicjatywie Stowarzyszenia Aktywny Senior. "Gary Babci Krysi" to nie tylko smaczne dania przyrządzane na podstawie tradycyjnych przepisów, ale i szansa na ucieczkę przed samotnością i nawiązanie nowych przyjaźni.
"Słowo 'ruskie' jest jednoznaczne z wojną oraz okrucieństwem".
Wybitny restaurator zakochał się w Polce. Jaka jest historia ich miłości?
TikTokerka znana jako Aga Testuje zrelacjonowała swoją wizytę w jednej z restauracji, która mieści się niedaleko Zakopanego. Obok wykwintnych dań na nagraniu ujrzymy, ile zapłaciła za tę ucztę. "Jaki rachunek!" - piszą z niedowierzaniem fani.
Ile teraz zapłacą za ten sam obiad?
Mateusz Gessler jest jednym z najlepszych polskich kucharzy. Jaki jest prywatnie? Jaka jest jego najgorsza cecha charakteru? Kim chciał zostać, gdy był jeszcze małym chłopcem? Dowiecie się tego z naszego materiału.
Słuszna Strawa to kolektyw. Większość jego członkiń i członków to uchodźczynie, uchodźcy, migrantki i migranci.
Tym razem Magda Gessler wyruszyła w podróż do Szczecinka, miasteczka w województwie zachodniopomorskim. Nad jednym z jezior w średniowiecznym Zamku Książąt Pomorskich znajduje się restauracja "Zamek", którą prowadzi Rafał. Magda Gessler postanowiła sprawdzić, dlaczego w lokalu brakuje klientów.
Kłopoty pojawiły się już po kilku minutach.
"Mój mąż chciał się ze mną ożenić, a ja nie za bardzo"
Basia Ritz miała ostatnio niemałe zawirowania wokół swojego lokalu w Gdańsku. Jedna z influencerek odwiedziła jej progi. Wizyta na tyle nie przypadła jej do gustu, że postanowiła dość ostro skomentować ją w sieci. Jak w rozmowie z reporterem dziendobry.tvn.pl, Oskarem Netkowskim, przyznała Ritz - nie wszystko było zgodne z prawdą.
Robert Lewandowski postanowił spróbować swoich sił w branży gastronomicznej i otworzył restaurację w Warszawie. To doskonała wiadomość dla fanów znanego piłkarza, ale także dla wszystkich miłośników dobrej kuchni. W Dzień Dobry TVN Mateusz Hładki przyjrzał się karcie dań, która czeka na odwiedzających lokal gości.