Na śniadanie: jaglanka na mleku migdałowym

W kuchni Dzień Dobry TVN modelka Kamila Szczawińska i jej córka Kalina przygotowały pyszne śniadanie. Mogliśmy spróbować: jaślankę na mleku migdałowym, placki kakaowo-cynamonowe i koktajl owocowy.

Jaglanka na mleku migdałowym

Składniki:

banan

syrop z agawy

świeże truskawki

płatki migdałowe

1 l mleka migdałowego

paczka płatków jaglanych

paczka płatków górskich

sproszkowane truskawki

wyłuskane ziarna konopi

świeże miękkie mango

Przygotowanie:

Płatki gotujemy na mleku ok. 5 min. na wolnym ogniu. Następnie dodajemy płatki migdałowe i mieszamy jeszcze pół minuty. Przekładamy jaglankę do miseczek, polewamy syropem z agawy, posypujemy ziarnami, płatkami i pokrojonymi drobno owocami.

Placki kakaowo-cynamonowe

Składniki:

3 jajka

1,5 łyżki kakao

0,5 łyżeczki cynamonu

1,5 łyżki cukru

mąka do gęstości

3 łyżki jogurtu

starte jabłko

3 pokrojone śliwki

Przygotowanie:

Jabłka ścieramy, śliwki kroimy na małe kawałki. Resztę składników miksujemy, a następnie dodajemy owoce i mieszamy łyżką. Smażymy na maśle klarowanym.

Koktajl owocowy

Składniki:

20 malin

15 truskawek

4 jabłka

1 łyżka świeżej pietruszki

1 gruszka

1 mango

liść jarmużu

nasiona chia

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wyciskamy wyciskarką wolnoobrotową.

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości