Materiał promocyjny

Kuchnia Iwony Pavlowic

Krzysztof Pawłowski zrzucił 90 kilogramów, a Elwira Bałaban 40 kg. W kuchni Dzień Dobry Wakacje opowiedzieli, jak tego dokonali i ile czasu oraz wysiłku im to zajęło. Towarzyszyli im Iwona Pavlowic z wynikiem 19 kilogramów oraz Wojtek Oświęcimski, tym razem w roli szefa kuchni. Zobacz, co razem wyczarowali.

Sałatka z grillowanymi krewetkami oraz kremem balsamicznym

Składniki:

rukola

salata lodowa

roszponka

truskawki

kiełki słonecznika

papryka żółta

pomidorki koktajlowe

krewetki duże ( 16-20 szt.)

krem balsamiczny

prażone ziarna sezamu

oliwa extra virgin

czosnek

Sposób przygotowania:

Krewetki obieramy, płuczemy i polewany lekko oliwą. Pieczemy na patelni grillowej lub grillujemy. Warzywa dzielimy na cząstki, truskawki na ćwiartki, paprykę kroimy na dość cienkie paseczki. Sałaty łączymy z pozostałymi składnikami, a całość polewamy kremem balsamicznym.

Kurczak faszerowany łososiem na młodym szpinaku z ryżem jaśminowym i sosem lazurowym

Składniki:

filety z kurczaka

filet z łososia

świeży szpinak

czosnek

pomidorki koktajlowe

1 zwykła oliwa

1 oliwa extra virgin

sól

pieprz

śmietana 18%

ser lazur

pieprz zielony w zalewie

pół kostki masła

ryż jaśminowy

natka pietruszki

ziarna słonecznika

wykałaczki

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka myjemy i wykrawamy w nich kieszonki. Filet z łososia kroimy na kostkę, którą po przyprawieniu wkładamy w koszulki wydrążone w kurczaku. Całość obsmażamy lekko, a następnie spinamy wykałaczkami. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Szpinak mieszamy z czosnkiem. Ze śmietanki i serka pleśniowego robimy sos. Całość podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.

Autor: Izabela Wodzińska

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości