Przepisy kulinarne

Kuchnia Iwony Pavlowic

Krzysztof Pawłowski zrzucił 90 kilogramów, a Elwira Bałaban 40 kg. W kuchni Dzień Dobry Wakacje opowiedzieli, jak tego dokonali i ile czasu oraz wysiłku im to zajęło. Towarzyszyli im Iwona Pavlowic z wynikiem 19 kilogramów oraz Wojtek Oświęcimski, tym razem w roli szefa kuchni. Zobacz, co razem wyczarowali.

Sałatka z grillowanymi krewetkami oraz kremem balsamicznym

Składniki:
rukola
salata lodowa
roszponka
truskawki
kiełki słonecznika
papryka żółta
pomidorki koktajlowe
krewetki duże ( 16-20 szt.)
krem balsamiczny
prażone ziarna sezamu
oliwa extra virgin
czosnek

Sposób przygotowania:
Krewetki obieramy, płuczemy i polewany lekko oliwą. Pieczemy na patelni grillowej lub grillujemy. Warzywa dzielimy na cząstki, truskawki na ćwiartki, paprykę kroimy na dość cienkie paseczki. Sałaty łączymy z pozostałymi składnikami, a całość polewamy kremem balsamicznym.

Kurczak faszerowany łososiem na młodym szpinaku z ryżem jaśminowym i sosem lazurowym

Składniki:
filety z kurczaka
filet z łososia
świeży szpinak
czosnek
pomidorki koktajlowe
1 zwykła oliwa
1 oliwa extra virgin
sól
pieprz
śmietana 18%
ser lazur
pieprz zielony w zalewie
pół kostki masła
ryż jaśminowy
natka pietruszki
ziarna słonecznika
wykałaczki

Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka myjemy i wykrawamy w nich kieszonki. Filet z łososia kroimy na kostkę, którą po przyprawieniu wkładamy w koszulki wydrążone w kurczaku. Całość obsmażamy lekko, a następnie spinamy wykałaczkami. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Szpinak mieszamy z czosnkiem. Ze śmietanki i serka pleśniowego robimy sos. Całość podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
48
5
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0