dziendobry.tvn.pl
O pochodzeniu sękacza krążą rozmaite podania i legendy. Jak podaje jedna z nich, najstarszy przepis na sękacza pochodzi od wędrownego średniowiecznego czeladnika. Krytyk kulinarny Maciej Nowak w kolejną kulinarną podróż wybrał się na białostocczyznę. Maciej odwiedził gospodarstwo agroturystyczne Hamulka położone w otulinie Biebrzańskiego Parku Narodowego, gdzie zgłębił tajniki powstawania prawdziwego sękacza. Jak poznać czy kupiony przez nas sękacz jest świeży?
Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Autor:
Izabela Wodzińska
Artykuł sponsorowany
dziendobry.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl
Co sądzisz o tym artykule?
63
7
Wybrane dla Ciebie

Mała rzecz, duży problem, szczególnie gdy z
(więcej)

Iga Śmiechowicz to jedna z uczestniczek
(więcej)

Joanna Racewicz w katastrofie smoleńskiej 11
(więcej)

Znamy już wszystkie pary 5. edycji programu
(więcej)
Komentarze
0