Candy bar - impreza pełna słodyczy

Candy bar to efektowny słodki bufet. Piękny, estetyczny i pełen pyszności bez wątpienia na długo zapadnie w pamięć gościom przyjęcia. Jak się go przygotowuje? O tym w Dzień Dobry TVN mówiła Karolina Kotyńska.

Candy bar to efektowny słodki bufet, który doskonale sprawdza się na różnego rodzaju przyjęciach. Jego przygotowanie nie jest zbyt skomplikowane, ale może pochłonąć trochę czasu. Moda na candy bar przyszła do nas ze Stanów Zjednoczonych.

>>> Zobacz także:

Candy bar - jakie słodkości pasują?

Do słodkiego baru pasują ciasteczka, bezy, pastelowe makaroniki, cake popsy, babeczki, muffinki, a nawet żelki czy owoce. Możliwości jest nieskończenie wiele i tak naprawdę wszystko zależy od wyobraźni cukiernika.

Candy bar - aranżacja

Jednak candy bar to nie tylko słodycze, ale także złożona aranżacja, która ma cieszyć podniebienia oraz oczy gości, warto więc przemyśleć jej motyw przewodni. Na słodkim stole powinny znaleźć się słodycze w podobnej kolorystyce, a całość można dopełnić dobranymi dekoracjami, wstążeczkami, talerzykami, paterami czy słojami na drobniejsze łakocie. Warto również przygotować tabliczki lub etykiety z opisem słodkości.

Candy bar - gdzie ustawić?

Candy bar powinien się znaleźć w dostępnym miejscu, najlepiej nienasłonecznionym. Słodycze należy ułożyć tak, by bez trudu można było po nie sięgać, bez obawy, że cała konstrukcja runie i słodki czekoladowy krem ubrudzi nam ubranie.

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości