Poza śniadaniem i obiadem bardzo duży wpływ na działanie organizmu ma wszystko to, co się je na kolację. Odpowiedź na pytanie, co jeść wieczorem, zależy od tego, czy pragnie się schudną, lepiej spać, czy zregenerować organizm po treningu. Zawsze warto jednak pamiętać, że kolacja powinna być lekkostrawna.
Wiele osób, by schudnąć, pomija posiłki. Zazwyczaj rezygnujemy z kolacji. W Dzień Dobry TVN dietetyczka Aneta Łańcuchowska wytłumaczyła, dlaczego to duży błąd. Ile posiłków dziennie powinniśmy jeść? Co, jeśli nie mamy czasu na przygotowywanie skomplikowanych dań? Co się dzieje z organizmem jeśli pomijamy posiłek? I o której zabierać się za kolację?
"Kuchnia+" obchodziła swoje urodziny w nietypowy sposób. Zgromadzonym, na zorganizowanej z tej okazji kolacji, gwiazdom podała dania wykonane z resztek. Nietuzinkowy pomysł miał zwrócić uwagę na poważny problem: marnotrawstwo jedzenia. W Dzień Dobry TVN pojawił się główny kucharz całego zamieszania Aleksander Baron, były Mister Polski Rafał Maślak oraz uczestniczka "Azja Express" Maria Konarowska. Jak wycieczka do Azji zmieniła jej spojrzenie na jedzenie?
Daria Ładocha przywiozła nam, ze swojej wyprawy, odrobinę słońca, mnóstwo pozytywnej energii i przepisy na szybkie, tanie i zdrowe dania. Poznajcie jej przepisy na: śniadanie - grzanki z pastą z pomidorów z miętą i orzechami, obiad- polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z buraków i jabłek, deser - sernik z zieloną herbatą i polewą z białej czekolady i kolację - makaron ryżowy ze wstążkami z cukinii, pieczoną dynią i słonecznikiem. Smacznego!
Szef kuchni i juror MasterChefa Michel Moran przygotował kolację dla 550 osób. Z jakiej okazji? Kto mu pomagał? Sprawdził to dziennikarz Dzień Dobry TVN Marcin Sawicki.
Co jeść, by treningi były efektywne? Z tym pytaniem zwróciliśmy się do szefa kuchni Kuby Korczaka, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował potrawy dla aktywnych. Na śniadanie - zielony koktajl, na obiad - warzywne curry z surowymi zielonymi szparagami, a na kolację - pieczonego suma z batatami. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował propozycje na pyszną kolację. Nie zapominajmy, że to co jemy ma wpływ na jakość naszego snu. Andrzej zaproponował carpaccio z wołowiny, pstrąga w maśle, a na deser chrupiąca bezę.
W rezydencji Ambasadora Francji dwóch wybitnych szefów kuchni: Francois Adamski i Michel Roth przyszykowało kolację na cztery ręce. Ostatnim przygotowaniom przyglądała się dziennikarka Dzień Dobry TVN Ula Chincz. Zobaczcie, jakie pyszności kuchni francuskiej zaserwowali gościom i jak wygląda odprawa kelnerów. Ula miała też okazję skubnąć klika dań.
Wielbiciel programów z Magdą Gessler Patryk Utowka miał niezapomnianą okazję, aby zjeść kolację ze swoją idolką. Zobaczcie, gdzie go zaprosiła restauratorka i kto dla nich gotował.
Płatki to jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Czy wskazane jest jedzenie ich na każdy inny posiłek? Do jakich dań można jeszcze wykorzystać płatki śniadaniowe?
Kooperatywa Sąsiedzka powstała w wyniku realizacji projektu dofinansowanego ze środków programu mającego na celu wsparcie inicjatyw obywatelskich. W studiu Dzień Dobry TVN gośćmi byli: Michał Piróg oraz Aleksandra Zadygowicz – współtwórczyni „Kooperatywy Sąsiedzkiej”.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski ujawnił tajniki swoich zdolności kulinarnych. Razem żoną Magdaleną oraz synkiem Wiktorem przygotował swoje dania popisowe. Czy, jak wieść niesie, w domu Państwa Kucharskich gotuje Magda, a nie Piotr?
Jeśli nie masz czasu i chęci do zrobienia 12 dań wigilijnych jest ktoś, kto może je zrobić za Ciebie. Nie wynoś się z domu na Święta - zamów Wigilię na wynos!
W warszawskim hotelu Sheraton już po raz trzeci zorganizowano wyjątkową kolację charytatywną, której pomysłodawcami są Fundacja ORIMARI i sieć Starwood Hotels & Resorts. Podczas wydarzenia licytowano perełki kulinarne przygotowane przez sześciu szefów kuchni hoteli Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie, Westin oraz Le Meridien Bristol. Maciej Nowak wziął udział w tym wydarzeniu.