dziendobry.tvn.pl
W kuchni Dzień dobry TVN gościliśmy dziś Iwonę Niemczewską, która jest dyplomowanym szefem kuchni oraz cukiernikiem. Pani Iwona, która z wykształcenia jest prawnikiem, uzyskała najwyższy stopień Grand Diplome w Le Cordon Bleu w Londynie (najstarsza szkoła kulinarna założona w 1895 roku. Dla nas przygotowała rodzinny obiad.
Ziemniaki pieczone jak z ogniska i śledzie z porem, jabłkiem
Składniki:
- 1 kg ziemniaków do pieczenia tej samej wielkości
- 1 kg soli morskiej
- rozmaryn świeży
- tymianek świeży
- 3 filety śledziowe
- 2 pory (białe części)
- 2 jabłka (szara reneta lub inne kwaśne)
- Kwaśna śmietana
- Mały słoik majonezu
- 2 cytryny
- Sol, pieprz
Pstrąg smażony i duszony w rieslingu, cykoria
Składniki:
- Pstrąg
- 3 szt. cykori
- 1 marchew
- 3 cebule
- Pęczek pietruszki
- 100 ml oleju
- Masło kostka
- Cytryna
- Riesling wytrawny - 1/2 butelki
Naleśniki w sosie pomarańczowym
Składniki:
- 200 gr mąki 500
- 2 jaja
- Mleko
- Butelka wody gazowanej
- Sol, cukier
- Masło kostka
- 2 kg pomarańczy
- Likier pomarańczowy
Kisiel cytrynowy z granatem
Składniki:
- 4 cytryny,
- 100 g cukru
- 100 g mąki ziemniaczanej
- Granat
Zobacz też:
Autor:
Redakcja
Dzień Dobry TVN
dziendobry.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl
Co sądzisz o tym artykule?
55
7
Wybrane dla Ciebie

Od jakiegoś czasu fani Agnieszki
(więcej)

Media obiegła wspaniała wiadomość. Wieczorem
(więcej)

Marek "Krzykacz" Pawłowski, lubiany uczestnik
(więcej)

Do dramatycznego w skutkach pożaru doszło w
(więcej)
Komentarze
0