Ziemniaki pieczone jak z ogniska i śledzie z porem, jabłkiem
Składniki:
- 1 kg ziemniaków do pieczenia tej samej wielkości
- 1 kg soli morskiej
- rozmaryn świeży
- tymianek świeży
- 3 filety śledziowe
- 2 pory (białe części)
- 2 jabłka (szara reneta lub inne kwaśne)
- Kwaśna śmietana
- Mały słoik majonezu
- 2 cytryny
- Sol, pieprz
Pstrąg smażony i duszony w rieslingu, cykoria
Składniki:
- Pstrąg
- 3 szt. cykori
- 1 marchew
- 3 cebule
- Pęczek pietruszki
- 100 ml oleju
- Masło kostka
- Cytryna
- Riesling wytrawny - 1/2 butelki
Naleśniki w sosie pomarańczowym
Składniki:
- 200 gr mąki 500
- 2 jaja
- Mleko
- Butelka wody gazowanej
- Sol, cukier
- Masło kostka
- 2 kg pomarańczy
- Likier pomarańczowy
Kisiel cytrynowy z granatem
Składniki:
- 4 cytryny,
- 100 g cukru
- 100 g mąki ziemniaczanej
- Granat
Zobacz też:
- Jak zrobić potrawy z dyni?
- W kuchni DDTVN: cebula w roli głównej
- Fast food po polsku. Zapiekanka, bułka z pieczarkami i paszteciki szczecińskie
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
podziel się: