Maciej Szaciłło zdradza, jak przygotować placki z ziemniaków z kolendrą i kokosowym czatnejem, purisy, focaccię oraz placek z truskawkami rabarbarem.
W kuchni Dzień Dobry TVN potrawy wegetariańskie z czterech najpopularniejszych serów włoskich: paremezanu, ricotty, mascarpone i mozarelli. Anna Staramch przygotowała je w w wersji na słodko i słono. Skorzystajcie z jej przepisów na placuszki z ricottą, tosty francuskie z mozarellą, makaron z mascarpone i kluseczki z parmezanem. Smacznego!
W Rosji rozpoczęły się ostatki nazywane popularnie Maslenicą. Rozpoczynają one siedmiodniowe przygotowania do Wielkiego Postu. Wtedy to Rosjanie bawią się hucznie na ludowych kiermaszach, podczas których prym wiodą bliny, czyli rosyjskie naleśniki. Maciej Nowak miał okazję ich spróbować. Jakie wrażenia?
Inspiracją dla potraw, które przygotowali dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska-Szaciłło i jej mąż Maciej, są przepisy z książki „Zdrowi stulatkowie". Poznaj i wypróbuj przepisy kuchni długowieczności!
Mogą być kwaśne, słodkie, twarde lub kruche, zielone, czerwone i żółte – sezon na jabłka oficjalnie uznajemy za otwarty! W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło przygotowali smakołyki z jabłek: frytki jabłkowe, placki z jabłkami i pudding ryżowy z jabłkami. Co jeszcze można zrobić z jabłek?