Klasyczne sojowe cappuccino
Składniki na sojowe cappuccino
- 50 ml kawy z kawiarki lub espresso z domowego ekspresu
- 150-200ml napoju sojowego
Sposób przygotowania sojowego cappuccino
Przygotowuj kawę z kawiarki lub domowego ekspresu. Podgrzej w garnuszku napój sojowy do max. 65 stopni. Spień napój za pomocą french pressa lub ręcznego spieniacza do mleka. Połącz oba składniki w filiżance. Voilá, cappuccino gotowe!
Potreningowe owsiane latte z karmelem i masłem orzechowym
Składniki na owsiane latte
- 50 ml kawy z kawiarki lub espresso z domowego ekspresu
- łyżka 100 proc. masła orzechowego
- syrop karmelowy lub syrop z cukru trzcinowego w proporcjach 1:1
- 200-250ml napoju owsianego
Sposób przygotowania owsianego latte
Przygotowuj kawę z kawiarki lub domowego ekspresu. Do wysokiej szklanki dodaj łyżkę masła orzechowego i rozmieszaj razem z kawą. Napój owsiany podgrzej razem z syropem w garnuszku do max. 65 stopni. Spień podgrzany napój za pomocą french pressa lub ręcznego spieniacza do mleka. Zalej nim kawę łącząc razem wszystkie składniki. Voilá, możesz delektować się swoją energetyczną kawą!
Migdałowa matcha latte
Składniki na matcha latte
- 1g dobrej jakości zielonej herbaty matcha
- 200-250ml napoju migdałowego
Sposób przygotowania migdałowej matcha latte
W wysokiej szklance połącz zieloną herbatę matcha z 20 ml wody o temp. 70-80 stopni i porządnie rozmieszaj. Napój migdałowy podgrzej w garnuszku do max. 60 stopni i spień za pomocą french pressa lub ręcznego spieniacza. Delikatnie wlej napój do szklanki i zobacz jak genialnie łączy się z matcha!
Wersja dla zabieganych: matcha możesz zalać zimnym, niespienionym napojem migdałowym prosto z kartonu. Tak samo genialnie smakuje na ciepło jak i na zimno.
Zobacz też:
Masz wyjątkowy przepis? Chcesz gotować w Dzień Dobry TVN? Dołącz do naszej grupy na Facebooku.
Popisowe placki ziemniaczane. Sprawdź ulubione przepisy Sebastiana Olmy
Pączki serowe, drożdżowe knysze i boczniaki. Przepisy Andrzeja Polana
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki znajdziesz w serwisie Player.
Autor: Adrianna Kowalczyk
Źródło: Łukasz Gałęcki