Dziś, w naszym grillowym poradniku, Jan Kuroń zdradził, jak przygotować dobrą marynatę i jak właściwie przyprawić mięso na grilla.
16 stycznia obchodzimy Dzień Pikantnych Potraw! Z tej okazji, w kuchni Dzień Dobry TVN, potrawy z krajów całego świata przygotował Pascal Brodnicki. Jeśli lubicie jeść "na ostro" to koniecznie przetestujcie jego przepisy na: mus czekoladowy z solą morską i chili, chili con carne, zupę mulligatawny i lap wołowy. Smacznego!
Tym razem bohaterowie grillowania to: chili, rozmaryn oraz pieprz czarny z kolendrą. Jacek Stachursky i Grzegorz Łapanowski w "kuchni terenowej" smażyli steki. Jakie steki wy najbardziej lubicie?
Urodziła się w Afryce, tam też spędziła pierwsze lata swojego życia. Dlatego Ewa Malika Szyc-Juchnowicz, z tęsknoty do smaków dzieciństwa, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN smaczne potrawy kuchni ziołowo-korzennej.
Piotr Kucharski to nie tylko zdolny kucharz, ale i zapalony hodowca przypraw i ziół. W kuchni Dzień Dobry TVN przyrządził dania okraszone miętą, rukolą, oregano. Wszystkie pochodzą z ogródka Piotra. A Wy hodujecie przyprawy czy raczej kupujecie suszone?
Jak uprawiać zioła i warzywa we własnym ogródku i jak zrobić z nich pyszne potrawy? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski z własnoręcznie wyhodowanych zielonych warzyw przyrządził wyśmienite dania.