Przepisy kulinarne

Michalina się rozbiera!

Zupa z kukurydzy, lemoniada z pietruszki, sałatka z penne, rozbierana sesja i znajomość sześciu języków! To serwuje nam Michalina Manios, nie tylko w kuchni Dzień Dobry TVN. Zobacz, gdzie jeszcze można ją zobaczyć!

Zdjęcie: Jan Kucharzyk/ East News

Zupa z kukurydzy

Składniki:
2 ziemniaki
1cebula
włoszczyzna (marchew, por, seler)
2 puszki kukurydzy
duża puszka mleka kokosowego
kurkuma
papryka słodka w proszku
imbir mielony w proszku
pierś z kurczaka
przyprawa do kurczaka
olej do smażenia

Przygotowanie:
Ugotuj wywar rosołowy z włoszczyzny, cebuli, ziemniaków i kukurydzy. Ostudź i przenieś zawartość do blendera, zmiksuj, dodaj mleko kokosowe i przyprawy. Następnie rozgrzej na patelni olej iusmaż na złocisty kolor pokrojonego w cieniutkie paseczki kurczaka. Można serwować osobno lub razem.

Sałatka z penne

Składniki:
świeży brokuł
paczka makaronu penne
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
migdały w płatkach
majonez
sos czosnkowy
sól
pieprz
cukier

Przygotowanie:
Do osolonej, gotującej się wody wrzuć różyczki brokułu. Następnie zagotuj makaron, upraż migdały, dodaj tuńczyka. Wszystko wymieszaj i dodaj sos czosnkowy.

Lemoniada z pietruszki

Składniki:
4 słodkie jabłka
1 cytryna
3 pęczki pietruszki

Przygotowanie:
Wszystkie składniki miksujemy w sokowirówce i mamy gotową lemoniadę.

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
48
5
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0