Już niedługo na mapie Warszawy pojawi się kolejne modne miejsce. Anna Jagodzińska, jedyna jak dotąd Polka, która może pochwalić się okładką amerykańskiego "Vogue", otwiera restaurację. Jaką kuchnię zaproponuje swoim klientom? Dlaczego prywatnie nie jada mięsa? Jaki jest sekret jej idealnej figury? I skąd pomysł, żeby otworzyć knajpę akurat w polskiej stolicy? Gwiazda modelingu rozmawiała z dziennikarką Dzień Dobry TVN Agnieszką Jastrzębską.
Dziś w naszej kuchni gościła Joanna Kowalczyk, weganka i miłośniczka biegania po górach. Z połączenia tych obu pasji powstał tzw. bieganizm. Na blogu Joanna dzieli się swoimi dokonaniami i i zamieszcza swoje ulubione przepisy, oczywiście kuchni wegańskiej. W studiu Dzień Dobry TVN biegająca weganka przygotowała kilka popisowych dań, między innymi, zapieczone jabłka, tofucznicę, której smak jest właściwie nie do odróżnienia od prawdziwej jajecznicy, warzywne szaszłyki w marynacie, sałatkę z młodego szpinaku i popularne chipsy z jarmużu. Smacznego!
Na dobry początek dnia - zawsze dobre śniadanie. Tym razem wegańskie! W kuchni Dzień Dobry TVN potrawy bez mięsa i laktozy przygotowała Joanna Szachowska-Tarkowska, właścicielka restauracji wegańskiej.
Reni Jusis i jej mała podopieczne przygotowały w kuchni Dzień Dobry TVN wegańską pizzę, zdrowe lody, frytki i naleśniki. Skorztystajecie z ich przepisów!
Nie jada mięsa oraz nabiału, a jest utytułowanym strogmanem. Dlaczego zdecydował się promować wegański sposób życia i czy utrzymuje kontakt ze swoim rodzinnym domem - Iranem? Czy utrzymuje kontakty z rodziną? W studiu Dzień Dobry TVN gościem był Patrik Baboumian. Czy udało mu się podnieść naszego kolegę?