Paweł Loroch - kucharz, dziennikarz kulinarny i - jak mówi o nim Marcin Prokop - człowiek wielu talentów podpowiada w Dzień Dobry TVN, jak przygotowywać posiłki i przekąski dla dzieci, by te chciały jeść warzywa. Zdradzamy jego przepisy na niemiecki kisiel z owocami, nuggetsy z bananów, serniczki Pani Miry i Elmo z warzyw.
Jeśli w ostatniej chwili nie masz czym poczęstować gości, a organizujesz w domu prywatkę - skorzystaj z naszych propozycji: krewetki z chipsami z glonów nori, piekielne skrzydełka, sałatka z pikli, twisty.
Sylwester bez wyżerki to żaden sylwester - uważa Marcin Prokop. Dlatego Anna Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN proponuje proste w przygotowaniu, ale sycące przekąski na stywestrowy wieczór, tak byśmy się nie napracowali! Przygotujcie żeberka jagnięce z rozmarynem i pieczonymi ziemniaczkami, pałki kurczaka w miodzie i rogaliki z powidłami wedlug przepisów Anny Starmach.
Zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko" przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN smakowite przekąski, które można schrupać przed telewizorem. Poleca domowe nachosy z guacamole lub sosem pomidorowym, popcorn z pesto, paluszki z ciast francuskiego i tort lodowy.