W naszej kuchni Andrzej Polan i wielbicielka regionalnych smaków Viola Kołakowska. Pochodzi ze Śląska.. Aktorka zdradziła nam, jakie są smaki jej dzieciństwa. Jakie potrawy wspomina najsmaczniej?
... czyli wiosenny, lekki obiad w wykonaniu mistrza Andrzeja Polana, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował królika w białym winie i śmietanie, domowe papardelle z sosem z kurczaka i brokułów oraz rybę kąpaną w warzywach. Skorzystajcie z przepisów Andrzeja!
Marynowane śledzie, dorsz, ogórki, czyli potrawy, które kiedyś dojrzewały w beczkach i w nich były przechowywane. Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: śledzie w sosie mango, w winie oraz torcik ze śledzi i ogórków. Smacznego!
Andrzejowi Polanowi, szefowi kuchni Novotel Airport pomagał w kuchni Dzień Dobry TVN Michał Rogalski, reżyser serialu "Przepis na życie". Co panowie razem nam zgotowali? Dziś wieczorem zostanie wyemitowany ostatni odcinek trzeciej serii tego popularnego serialu. Ale dla wszystkich fanów "Przepisu na życie" mamy dobrą wiadomość - powstanie kolejna, czwarta seria!
Chcemy Was przekonać do tego, że w Wigilię można jeść nie tylko karpia, ale także inny ryby. Alternatywą dla królującego na naszych stołach w święta karpia może być np. dorsz, śledź lub łosoś. Co przygotowała dla Was w kuchni Dzień Dobry TVN Beata Kartowicz? Sami zobaczcie!