Polska

Projekt Zima. Zieleniec zaprasza na zimowe szaleństwo na dolnośląskich stokach

Polska

Projekt Zima. Zieleniec zaprasza na zimowe szaleństwo na dolnośląskich stokach

Projekt Zima oficjalnie rozpoczęty. Zieleniec jest pierwszym z dolnośląskich kurortów zimowych, w których do końca lutego będą gościć kamery Dzień Dobry TVN. Na stoku Gryglówka będziemy jeździć na nartach, snowboardzie, bawić się i jeść pyszne regionalne potrawy.

Zieleniec Ski Arena z otwartymi ramionami wita wszystkich narciarzy i snowboardzistów. Do wizyty zachęca nie tylko fantastyczny stok, piękne widoki, ale i pyszne, regionalne potrawy, które rozgrzeją nas nawet, gdy termometry pokazują -8 stopni Celsjusza.

Miasteczko TVN na stoku Gryglówka

Spragnionych zimy turystów zapraszamy do miasteczka TVN w Zieleńcu. Będziemy robić wszystko, żeby na stokach była Wam miło, przyjemnie i smacznie. Nie ma nic wspanialszego niż zima, mróz, wspaniały wschód słońca i prawdziwe, regionalne śniadanie.

Spotykamy się przy ognisku, czyli tym, co zawsze łączyło ludzi. Dziś dla Państwa przygotowaliśmy kilka atrakcyjnych rzeczy związanych z wielokulturowością kulinarną Dolnego Śląska. Mamy: rewelacyjnego pstrąga, który jest wizytówką regionu, sery, bo Dolny Śląsk serowarstwem stoi, wyroby wędliniarskie i chleb regionalny. Mamy musztardę z gruszki i syrop z mniszka lekarskiego, który będzie nas rozgrzewał. Przygotowujemy kwaśnice na kiszonej kapuście z Dolnego Śląska, która oddaje 55 lat tradycji kiszenia

– powiedziała Agnieszka Hajbura-Michałowska, specjalistka od smaków Dolnego Śląska, kreatorka smaków.

Kolejne miejsca, które odwiedzimy w ramach Projektu Zima to Czarna Góra, Karpacz, Świeradów i Szklarska Poręba. 

Zimowa dieta dla pupila

Stok Gryglówka oferuje szeroki wachlarz dolnośląskich potraw, które rozgrzeją nas podczas zimowej zabawy. Nie powinniśmy jednak zapominać o naszych czworonożnych przyjaciołach. W okresie zimowym szczególnie istotne jest odpowiednie bilansowanie diety naszych pupili. Jak zauważył Igor Tracz, wielokrotny zwycięzca zawodów psich zaprzęgów, należy przede wszystkim dostosować ilość podawanych kalorii do ich aktywności.

Ja bazuję na polskiej karmie, od polskich producentów, z bardzo dużą ilością świeżych warzyw i mięsa. Zdecydowanie wolę karmę mokrą, mięsną. Jest dużo bardziej naturalna

– powiedział Igor Tracz.

Zobacz rozmowę z Igorem Traczem, wielokrotnym zwycięzcą zawodów psich zaprzęgów:


Zobacz też:

Projekt Zima w Zieleńcu. Z kim widzimy się na stoku? Jest już Anna Dereszowska!

"Projekt zima" w Zieleńcu. Jakie atrakcje oferuje Dolny Śląsk?

Zieleniec - stolica narciarstwa alpejskiego Ziemi Kłodzkiej


Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
91
9
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0