Mrożenie to jeden z najlepszych sposobów na przechowywanie produktów wraz z zachowaniem ich smaku. Jak robić to w odpowiedni sposób? Ile czasu przechowywać? Które potrawy świąteczne można przygotować wcześniej? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedziała dr inż. Karolina Kowalczyk, technolog żywienia.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl.
Zobacz także:
- Nie wszystkie produkty spożywcze można mrozić. Czego lepiej nie wkładać do zamrażarki?
- Jak długo można mrozić pierogi? Ekspertka wyjaśnia
- Mrożenie owoców. Jak robić to prawidłowo?
Autor: DC
Źródło zdjęcia głównego: Anita Walczewska/East News
podziel się: