Nasz reporter- Żenia Klimakin- udał się do najbardziej ekskluzywnej i najdroższej restauracji w Moskwie. Jakie dania tam serwują i na jakiego typu zastawach?
Gdzie swoją przygodę z kuchnią zaczynał Pascal Brodnicki? Kto był jego pierwszym nauczycielem? Jak wyglądło rytualne pożegnanie z pierwszą pracą?
W tym roku już po raz drugi konkurs Wine & Food Noble Night zorganizowany został w odświeżonej konwencji. Jury składa się z profesjonalistów i niekwestionowanych mistrzów sztuki kulinarnej. Ich zadaniem była ocena menu zaproponowanych przez 12 finalistów – restauracji z całej Polski. W studiu Dzień Dobry TVN gościem był juror Wine & Food Noble Night Adam Chrząstowski oraz zwycięzca konkursu - Witold Iwański.
Jak radzą sobie restauracje, do których zawitała Magda Gessler i jaki jest procent nieudanych rewolucji? Co zobaczymy w nowych odcinkach programu i gdzie, nad polskim morzem, można zjeść świeżą rybę?
Codziennie na tureckich ulicach dochodzi do zamieszek. Na ulicach pełno uzbrojonej i brutalnej policji. Czy w Turcji zostanie wprowadzony stan wojenny? Czy powinniśmy rozważać wakacje w kraju ogarniętym chaosem?
Chrupkie, soczyste, słodkie, z odrobiną zielonej nutki. Nawet po obraniu nie brązowieją. Czym różnią się jabłka łąckie od pozostałych? W studiu Dzień Dobry TVN gośćmi byli: producent jabłek łąckich Krzysztof Maurer oraz podróżnik kulinarny Maciej Nowak.
Maciej Nowak i Edyta Brykała znów na tropie najlepszej restauracji w Polsce. 12 z nich weźmie udział w prestiżowym konkursie już we wrześniu.
Agata Kościkiewicz w nowej roli - w roli restauratorki. 8 czerwca, wraz z mężem Markiem Kościkiewiczem, otwiera w Warszawie restaurację. O kuchni serwowanej w restauracji Kościkiewiczów opowiedział w Dzień Dobry TVN szef kuchni Adam Przybysz. Co będzie można zjeść w ich restauracji? Zobaczcie, jakie potrawy przygotowali w naszej kuchni!
Robią to, co lubią i jeszcze im płacą. Pasja też, a może przede wszystkim, może stać się źródłem dochodu. W studiu Dzień Dobry TVn gośćmi byli pasjonaci, którzy odnieśli sukces: Rafał Nachyna z Pracuj.pl oraz Michel Moran. Jaki jest ich przepis na sukces?
Tym razem Magda Gessler udała się do Głogowa, by uratować polsko-grecki biznes. Gośćmi Dzień Dobry TVN byli właściciele restauracji: Magdalena Sławińska oraz Anastasios Papadopoulos. Jak kuchenne rewolucje zmieniły ich życie?
Pozostało coraz mniej czasu, by zgłosić się do konkursu na najlepszą restaurację w Polsce "Wine & Food Noble Night 2013". Zgłoszenia przyjmowane są tylko do 15 kwietnia. O kolejnej edycji "Wine & Food Noble Night 2013" opowiedziała w Dzień Dobry TVN Edyta Brykała, dyrektor zarządzająca Noble Concierge. W studiu Dzień Dobry TVN gosciliśmy też Pawła Oszczyka, który był w profesjonalnym jury oraz krytyka kulinarnego Macieja Nowaka.
Dziennikarka Dzień Dobry TVN, Agnieszka Jastrzębska wybrała się na otwarcie restauracji Borysa Szyca. Zapytała się gości, z jaką potrawą kojarzy im się Borys. Komu Anna Czartoryska zawdzięcza swój wygląd, a także czy to prawda, że Zosia Ślotała jest zaręczona?
Przed nimi drżą restauratorzy! Jak wygląda praca krytyka kulinarnego i czy właściciele restauracji czytają blogi restauracyjne? W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy: blogerkę Karinę Snuszkę, twórczynię portalu gastronomicznego Olę Lazar oraz restauratorkę Agnieszkę Kręglicką!
Dziś, niezmordowany w poszukiwaniu rzeczy nietypowych, Filip Chajzer, specjalnie dla widzów Dzień Dobry TVN, odkrył tajemnice restauracji typu "bring your own food" oraz tzw. restauracji jednodniowych. Jak wyglądają takie restauracje i co jest specjalnością kulinarną Filipa Chajzera?
Tym razem, niestety po raz ostatni, Maciej Nowak i Dyrektor Zarządzający Noble Concierge Edyta Brykała pod lupę wzięli restauracje, a w nich potrawy z ryb. Gdzie przyrządzane są najlepiej?
Maciej Nowak z Edytą Brykałą tym razem udali się w poszukiwania najlepszej restauracji w Warszawie. Zobacz, co odkryli, co im zasmakowało, a czego nigdy nie poleciliby innym smakoszom?
Za nami już cztery edycje Wine & Food Noble Night - prestiżowego wydarzenia towarzysko- kulinarnego organizowanego przez Noble Bank i Noble Concierge. Jest to największa impreza w Polsce i najważniejsza dla restauratorów. Walczą oni na przystawki, dania główne i desery. Na czym polega proces selekcji restauracji? W studiu Dzień Dobry TVN gośćmi byli: Dyrektor Zarządzający Noble Concierge Edyta Brykała oraz krytyk kulinarny Maciej Nowak.
Kreatorka smaku i restauratorka Magda Gessler opowiedziała dziennikarce Dzień Dobry TVN Katarzynie Olubińskiej o swoim amulecie, ulubionych projektantach mody, wreszcie pasujących na nią jeansach, o miłości do pomidorów oraz zdradziła sekret swojego bomowego wyglądu.
Rocznie Polacy marnują około 9 milionów ton żywności! W kuchni Dzień Dobry TVN restauratorka i kreatorka smaku Magda Gessler pokazała, jak nie marnować żywności , dała wskazówki, jak robić zakupy, aby nasze jedzenie lądowało na talerzu, a nie w koszu. Czy z obserwacji Magdy Gessler wynika, że Polacy marnują dużo jedzenia? Czy w jej restauracjach także marnotrawi się sporo żywności?