Pogoda w poniedziałek. Aura nie będzie nas rozpieszczała

Pogoda 02.-04.10
Jaka będzie pogoda w poniedziałek, 3 października? Niestety nowy tydzień nie zacznie się najlepiej. W ocenie synoptyków będzie deszczowo, do tego w niektórych regionach kraju może mocno wiać. Co jeszcze przyniesie poniedziałek?

Pogoda w poniedziałek, 3 października

Pierwszy tydzień października nie rozpocznie się najlepiej. Zdaniem meteorologów niebo w całym kraju ma być mocno zachmurzone i chwil ze słońcem będzie niewiele. Do tego pojawi się deszcz, którego przelotne opady mogą się pojawić w całej Polsce.

Jesień

Źródło: Dzień Dobry TVN
Kącik jesieniary
Kącik jesieniary
Styl jesieniary - swetry i spódnice
Styl jesieniary - swetry i spódnice
Dary jesieni z ogrodu Małgosi Pieczyńskiej
Dary jesieni z ogrodu Małgosi Pieczyńskiej
Skarby jesieni – pomysły na pyszne przetwory
Skarby jesieni – pomysły na pyszne przetwory
Jesienne wianki do każdego wnętrza
Jesienne wianki do każdego wnętrza
Jesienne smaki
Jesienne smaki
Rozgrzej się na jesień
Rozgrzej się na jesień

Temperatura również nie będzie nas rozpieszczać. Na termometrach zobaczymy od 11 st. C na północy, przez 12 st. C w centrum kraju. Najwięcej będzie w okolicach Szczecina. Tam słupki rtęci podskoczą do 16 kreski.

IMGW ostrzega przed silnym wiatrem

W poniedziałek będzie nam dokuczał nie tylko deszcz, ale także wiatr. Ma on być na tyle silny, że meteorolodzy z Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej zdecydowali się wydać tzw. żółte alerty przed silnym wiatrem. Najbardziej będzie on dokuczał mieszkańcom województwa pomorskiego i powiatów: puckiego, Gdańsk, Gdynia, Sopot, gdańskiego oraz nowodworskiego. 

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Autor: Katarzyna Oleksik

Źródło zdjęcia głównego: Bivash Bala/500px/Getty Images

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana