Jako piętnastolatka wyjechała do Hongkongu. Dziś Alexa mieszka w Tokyo i pracuje w programie śniadaniowym „PON”. Alexa jest gaijinką, ale do złudzenia przypomina Japonkę. Czy Japończycy wierzą jej, że nie ma ani jednego azjatyckiego genu? Aleksandra Łuczak, bo tak brzmi jej polskie nazwisko, była naszym gościem w studiu Dzień Dobry TVN.
Zapraszamy na niedzielę z Dzień Dobry TVN. A w programie: słynny Gordon Ramsay powiedział o niej "Nie chciałbym z nią zostać sam na sam w pokoju". U nas: Magda Gessler prosto z castingów Masterchefa. W programie także: co z kobietą robi miłość? Przekonacie się na planie teledysku Haliny Mlynkowej w Słowacji. A potem: w cztery oczy z najzabawniejszym duetem w Hollywood: Drew Barrymore i Adamem Sandlerem. Zapraszamy w niedzielę od 8:30!
Najlepiej zarabiający kucharz na świecie,Gordon Ramsay, przyjechał do Polski. Wziął udział w nagraniach do nowego sezonu programu Masterchef. Czy próbował polskiej kuchni i jakie, jego zdaniem, cechy charakteru musi posiadać Masterchef? O to czy Gordon "jest taki straszny jak go malują" Marcin Sawicki spytał Annę Starmach, Michela Morana, Magdę Gessler i Ewę Leję.
Piknik to jej pasja, bo jak mówi Magda Gessler, jedzenie w naturze jest cudowne pod warunkiem, że nie ma komarów i mrówek. Jak wspomina rodzinne pikniki z rodzicami? Co jedli podczas takich pikników? Czy Magda Gessler ma czas, by organizować teraz pikniki dla swojej rodziny? Jakiego dania nie może zabraknąć na pikniku znanej restauratorki i kreatorki smaków? Sprawdziła to dziennikarka Dzień Dobry TVN Kinga Burzyńska.
Filip Chajzer, w Krakowie, spotkał się z Magdą Gessler, Michelem Moran i Anną Starmach. Były już pierwsze oceny jury castingowego wyrobu. Czy istnieje moda w kulinariach? Co się teraz jada?
W Dzień Dobry TVN gościliśmy restauratorkę Magdę Gessler i Danutę Białaś, bohaterkę jednego z odcinków "Kuchenne rewolucje". Panie opowiedziały z jakimi trudnościami restauracja Danuty musiała się mierzyć przed wizytą Magdy Gessler i co znana restauratorka musiała tam zmienić.
W kuchni Dzień Dobry TVN, znana restauratorka, Magda Gessler wraz z jedną z bohaterek programu "Kuchenne rewolucje" Danuta Białaś przygotowały dania kuchni polskiej: czerninę Kłobuka, fraszynki i kurczaka po polsku.
Co zrobić już teraz, a co można odłożyć na później? Zobaczcie, jak przygotować się "na spokojnie" do Wielkanocy.
Pochodząca z Włocławka wokalistka awansowała do kolejnego etapu "X-Factor". Anna Hnatowicz, na scenie Dzień Dobry TVN, wykonała utwór Glory Box. Wiecie, kto w oryginale wykonuje tę piosenkę?
Fani serialu "Na Wspólnej" już wiedzą, że ostatnio w barze Ziębów wiele się dzieje. Nie z powodu wielu klientów (bo tych jak na lekarstwo), ale w związku z pojawieniem się Magdy Gessler. Bożena Dykiel opowiedziała dziennikarce Dzień Dobry TVN Kindze Burzyńskiej, jakie rewolucje na planie serialu wprowadziła znana restauratorka. I nie były to tylko rewolucje kuchenne.
Urodziła się w Moskwie. W Polsce Tanya Segal jest rabinem. Jak wygląda praca rabina i jej codzienne życie? Dlaczego tak mało jest kobiet-rabinów? Kiedy w historii pojawiła się pierwsza kobieta-rabin?
"Gesslerowa to nerwowa krowa", "Ale ryjec to ma niewyjściowy", "Ona ma głowo-tułów", "Na widok Najsztuba mnie mdli", "Wygląda jak dupek ze wsi", "Wellman to małe, wredne babsko". Hejterzy prześcigają się w coraz to bardziej "wyrafinowanych" inwektywach pod adresem gwiazd. W studiu Dzień Dobry TVN gośćmi byli: medioznawca prof. Wiesław Godzic oraz Michał Piróg. Rozmawiali o tym, jak gwiazdy mierzą się z obraźliwymi opiniami na swój temat.
Czasem na ich dłoniach można zauważyć czerwoną cienką nitkę. Można ją zauważyć na ręce Madonny, Kayah, Magdy Gessler. Czym jest kabała? Ideologią, religią, sposobem życia, oświeceniem, filozofią czy wiedzą mistyczną? O tym, w studiu Dzień Dobry TVN, opowiedział Piotr Bartosiewicz z Towarzystwa Kabalistycznego. Towarzyszył mu Jacek Wasilewski - socjolog i antropolog.
Miss Rose, Dominik Azazel oraz Sebastian Junior to mistrzowie w sztuce tatuażu. Do Warszawy przyjechali najlepsi tatuatorzy z całego świata. Czy tatuaż to moda czy forma sztuki?
Kinga Rusin deklaruje, że jest flexitarinką, lubi warzywa, owoce, kurczaka z grilla, pieczoną rybę i tatar. Magda Gessler lubi surowe ryby, chude mięso, limonkę, warzywa, jajka oraz grejpfruty. Maryla Rodowicz ceni chude mięso, drób, ryby, tofu, nabiał odtłuszczony, jajka, oliwę z oliwek, otręby owsiane. W studiu Dzień Dobry TVN dietetyk Dorota Osóbka omówiła diety gwiazd pod kątem ich przydatności zdrowotnej i dietetycznej.
4,80 dziennie - tyle wydaje na żywienie jednego więźnia. Pan Rafał został okrzyknięty więzienną Magdą Gessler. Andrzej Polan, zza krat, przyglądał się kuchni Rafała Nowaczyka, który jest szefem kuchni Zakładu Karnego we Włocławku. Jak wygląda jego menu, czy jest smaczne i zdrowe? Jak wygląda zaplecze kuchenne w więzieniu? Czy w kuchni używa się ostrych narzędzi?
Zobaczcie to, czego nie uchwyciła soczewka kamery, a nie uszło uwadze naszego fotografa:)
Piękno polskiej kuchni porównuje do urody Magdy Mołek. Prawie każda restauracja w Polsce została przez nią naznaczona. Do księgarń trafiła właśnie nowa książka Magdy Gessler. Nie jest to jednak tradycyjna książka kucharska, ale wyjątkowy przewodnik kulinarny po regionalnych smakach naszego kraju. W studiu Dzień Dobry opowiedziała o tym, dlaczego warto celebrować polską kuchnię.
Jak radzą sobie restauracje, do których zawitała Magda Gessler i jaki jest procent nieudanych rewolucji? Co zobaczymy w nowych odcinkach programu i gdzie, nad polskim morzem, można zjeść świeżą rybę?
Wielu chciało zaprojektować Ground Zero po World Trade Center. Ale to jego projekt wygrał konkurs. Okazuje się, że wygranym był ktoś jeszcze… Kto? Oglądajcie nas w niedzielę od 8:30!
Jest pierwszą kobietą w historii polskiej edycji "X Factor", która wygrała ten program. Jak zmieniło się jej życie po zwycięstwie? Czy tęski za Krakowem? Jak wsponina pracę nad swoim pierwszym teledyskiem? Nad czym teraz pracuje? Jaki gatunek muzyczny jest jej szczególnie bliski? I wreszcie, co Klaudia Gawor będzie studiować? O to zapytała ją Kinga Burzyńska tuż przed rozmową Klaudii Gawor na czacie w Dzień Dobry Wakacje.
Na naszym czacie zdradziła, że najbardziej lubi jeść pomidory, polski biały ser, sardynki i sardele, w wolnym czasie odwiedzą męża w Kanadzie, zaś energię czerpie z kosmosu oraz, że planuje opublikować nowe książki z przepisami. Gościem Agnieszki Szulim i Marcina Mellera w Dzień Dobry Wakacje była Magda Gessler, kreatorka smaku, jurorka w programie "MasterChef" i prowadząca program "Kuchenne rowolucje". Gdzie można zjeść najlepsze pstrągi i dobrą golonkę?
Z okazji Dnia Dziecka postanowiliśmy zapytać Magdę Gessler, Marię Seweryn oraz Jarosława Boberka o to, czy czują się dojrzali oraz kiedy i czy postanowili wydorośleć.
Czyli Viola Kołakowska, Magda Gessler, Maria Seweryn, Jarosław Boberek, Kinga Rusin, Bartek Węglarczyk, Klaudia Gawor oraz Joanna Przetakiewicz wspominają dzieciństwo!
Liana Gamcemlidze, właścicielka restauracji gruzińskiej, nie przypuszczała nawet, że Magda Gessler, którą zaprosiła do swojej restauracji, przeprowadzi rewolucję nie tylko w restauracji, ale i w jej życiu. Obie Panie się zaprzyjaźniły i teraz razem prowadzą warsztaty kulinarne. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały: pierożki chinkali i bakłażana z pastą z orzechów. Skorzystajcie z ich przepisów!
Byliśmy na tej imprezie! Zobacz, jakie emocje towarzyszyły nagrodzonym. Kto został "odkryciem roku", kto jest na szczycie, a kto jest "niezniszczalny"?
Czemu służy i na czym polega akcja "Policzmy się z rakiem" spytaliśmy jej inicjatora dr. Dariusza Godlewskiego i wspierającą akcję Magdą Gessler. Dlaczego restauratorka zdecydowała się dołączyć do akcji?
Tym razem Magda Gessler udała się do Głogowa, by uratować polsko-grecki biznes. Gośćmi Dzień Dobry TVN byli właściciele restauracji: Magdalena Sławińska oraz Anastasios Papadopoulos. Jak kuchenne rewolucje zmieniły ich życie?
Sylwia Gruchała kocha Kubę i Kubańczyków. Lidia Popiel Kenię odkryła parę lat temu. Odtąd jest pod jej urokiem. W studiu Dzień Dobry TVN panie zdradziły, w jakich miejscach na ziemi pozostawiły swoje serca.
Dlaczego Portugalia jest, jej zdaniem, najpiękniejszym krajem w Europie i co Magda Gessler tam robiła? Czy będzie realizować portugalskie rewolucje i czy polska kuchnia ma szansę zawojować koniec Europy?