Czasami dodaje się chrzan do żuru lub białego barszczu dla zaostrzenia smaku. Ale po co dodawać chrzan do czerwonego barszczu? Nasz smakosz Mikołaj Rey odkrywa przed Wami tajniki kuchni Urzecza - mikroregionu na Mazowszu, znajdującego się pomiędzy dawnymi ujściami Pilicy i Wilgi a mokotowskimi Siekierkami i prawobrzeżną Saską Kępą. Jak smakuje sytocha, siuforek i śliwianka? Tym razem, z okazji Dnia Babci, Mikołaj Rey opowiedział nam o swoich babciach: Marii i Julii. Czy smakowała mu babcina kuchnia?
Kochane Babcie, z okazji Waszego święta życzymy Wam wiele, wiele zdrowia i... cierpliwości do wnucząt :) Ściskamy Was mocno! Wpisujcie swoje życzenia dla babć w komentarzach poniżej lub na naszym fanpage'u na Facebooku!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował bulionówki babci Kucharskiej, buraczkową i oponki babci Polci oraz parowańce z jagodami i skubaniec babci Różewskiej. Smacznego!
"Odlotowe Superbabcie zamiast włożyć ciepłe kapcie latać nagle zapragnęły... z nimi bajki całkiem nowe, tak jak babcie, odlotowe!" W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Barbarę Maciejewską, Urszulę Machcińską i Halinę Kwaśną czyli "Latające Babcie"