Materiał promocyjny

Jak zorganizować piknik w naturze? "Wystarczy zalążek pomysłu"

Piknik w naturze z rodziną Kucharskich
Piknik w naturze z rodziną Kucharskich
Źródło: Dzień Dobry TVN
Jesień to pora roku, gdy drzewa zachwycają nas złotymi i ciepłymi barwami. Warto wykorzystać ten moment i udać się na rodzinny piknik na łonie natury. Jak go zorganizować? Kucharz Piotr Kucharski pokazał widzom Dzień Dobry TVN, w jaki sposób wykorzystać do tego swoją kreatywność.
Kluczowe fakty:
  • Piknik w plenerze z dziećmi to nie lada wyzwanie.
  • Piotr Kucharski pokazał, co warto zabrać na tę okazję.
  • Na pikniku samochód zwykle kojarzy się jedynie ze środkiem transportu. Tymczasem może on także służyć jako źródło energii do zasilania urządzeń kuchennych.

Piknik na łonie natury

Piotr Kucharski postanowił wykorzystać ostatnie ciepłe dni tego roku i zabrał swoją rodzinę na urokliwy piknik na łonie natury. Rodzina zapakowała kosz ze świeżymi owocami, koce, kuchenkę indukcyjną i ruszyła w trasę.

W podróży towarzyszył im Tiggo 7 - auto, które cechuje się pojemnym i praktycznym bagażnikiem. Zapewnia komfort i przestrzeń dla całej rodziny, a dostępne w nim multimedia umilają drogę.

- Jedziemy sobie na tereny, gdzie jest dużo sadów, ale też będziemy mogli sobie nazbierać grzybów, może upolujemy piękne prawdziwki - stwierdził kucharz.

Całe szczęście, zbiory rodziny były na tyle obfite, że wystarczyły na przygotowanie smacznego śniadania.

Korzystamy z jesiennej aury

Właścicielem sadów, które odwiedziła rodzina Kucharskich, jest Marcin "Miodzio" Kocewiak. - Te dokładnie drzewa to są produkcji moich rodziców. Mają 36 lat. W tej chwili znajdujemy się w miejscowości Krusze, to mikro, makroklimat pod produkcją jabłek, centrum sadownicze Polski - tłumaczył w Dzień Dobry TVN.

- Mamy fajną, bardzo soczystą odmianę Golden - dodał. - No to idziemy je nazrywać - stwierdził kucharz.

Gdy wszystkie składniki były już przygotowane, Piotr Kucharski rozpoczął gotowanie. Skorzystał z mobilnej kuchni zasilanej energią z samochodu. - Zaczniemy od halloumi w duszonych, jesiennych warzywach. Ponacinam delikatnie halloumi i w ten sposób, by je usmażyć na patelni, to się wszystko pięknie pootwiera - pokazywał.

Z jabłek od sadownika rodzina przygotowała pyszne placuszki. - Resztę jabłuszek wymieszamy z miodem i z cynamonem i podamy je na plackach. Dodamy do nich jeszcze miód leśny od naszego gospodarza i dużo cynamonu - mówił Piotr.

Śniadanie wytrawne i na słodko gotowe! - Jak widać, wystarczy mały pomysł, zalążek pomysłu, żeby wyskoczyć za miasto. Pojawiły się grzyby, miód, jabłka i mamy na koniec kwintesencję tego, co najbardziej lubimy: jeść w naturze - podsumował kucharz.

Zobacz więcej w materiale wideo.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki znajdziesz też na Player.pl.

Zobacz także:

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości