- Piknik w plenerze z dziećmi to nie lada wyzwanie.
- Piotr Kucharski pokazał, co warto zabrać na tę okazję.
- Na pikniku samochód zwykle kojarzy się jedynie ze środkiem transportu. Tymczasem może on także służyć jako źródło energii do zasilania urządzeń kuchennych.
Piknik na łonie natury
Piotr Kucharski postanowił wykorzystać ostatnie ciepłe dni tego roku i zabrał swoją rodzinę na urokliwy piknik na łonie natury. Rodzina zapakowała kosz ze świeżymi owocami, koce, kuchenkę indukcyjną i ruszyła w trasę.
W podróży towarzyszył im Tiggo 7 - auto, które cechuje się pojemnym i praktycznym bagażnikiem. Zapewnia komfort i przestrzeń dla całej rodziny, a dostępne w nim multimedia umilają drogę.
- Jedziemy sobie na tereny, gdzie jest dużo sadów, ale też będziemy mogli sobie nazbierać grzybów, może upolujemy piękne prawdziwki - stwierdził kucharz.
Całe szczęście, zbiory rodziny były na tyle obfite, że wystarczyły na przygotowanie smacznego śniadania.
Korzystamy z jesiennej aury
Właścicielem sadów, które odwiedziła rodzina Kucharskich, jest Marcin "Miodzio" Kocewiak. - Te dokładnie drzewa to są produkcji moich rodziców. Mają 36 lat. W tej chwili znajdujemy się w miejscowości Krusze, to mikro, makroklimat pod produkcją jabłek, centrum sadownicze Polski - tłumaczył w Dzień Dobry TVN.
- Mamy fajną, bardzo soczystą odmianę Golden - dodał. - No to idziemy je nazrywać - stwierdził kucharz.
Gdy wszystkie składniki były już przygotowane, Piotr Kucharski rozpoczął gotowanie. Skorzystał z mobilnej kuchni zasilanej energią z samochodu. - Zaczniemy od halloumi w duszonych, jesiennych warzywach. Ponacinam delikatnie halloumi i w ten sposób, by je usmażyć na patelni, to się wszystko pięknie pootwiera - pokazywał.
Z jabłek od sadownika rodzina przygotowała pyszne placuszki. - Resztę jabłuszek wymieszamy z miodem i z cynamonem i podamy je na plackach. Dodamy do nich jeszcze miód leśny od naszego gospodarza i dużo cynamonu - mówił Piotr.
Śniadanie wytrawne i na słodko gotowe! - Jak widać, wystarczy mały pomysł, zalążek pomysłu, żeby wyskoczyć za miasto. Pojawiły się grzyby, miód, jabłka i mamy na koniec kwintesencję tego, co najbardziej lubimy: jeść w naturze - podsumował kucharz.
Zobacz więcej w materiale wideo.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki znajdziesz też na Player.pl.
Zobacz także:
- Masz ochotę na naleśniki? Z tymi przepisami nigdy ci się nie znudzą
- Dania na parze. Niezawodne przepisy Piotra Kucharskiego
- Gotowanie na parze według przepisów Sebastiana Olmy
Reporter: Szymon Brózda
Źródło zdjęcia głównego: ddtvn