Żywienie psów to niezaprzeczalnie kluczowy aspekt dbania o ich zdrowie i dobrostan. Odpowiednia dieta może chronić pupile nie tylko przed wieloma chorobami i dolegliwościami, ale także zapewnić im zdrowie i długowieczność. Weterynarz przestrzega więc przed serwowaniem tych "psich przysmaków". - Pomyślcie sobie jaki ból musi powodować - zaznaczył.
David Beckham wybrał się do jednej z najdroższych restauracji z owocami morza w Barcelonie.
Ser bundz pojawił się w rankingu najlepszych serów świata.
Jeśli od czasu do czasu lubimy zjeść coś bardzo wykwintnego, można skusić się na danie ze skorupiaków. Jak jeść raki, by można było łatwo dotrzeć do ich smacznego mięsa?
Potrawa jest uważana za bardzo luksusową, jednak jej sprzedaż wpadła przez dekadę aż o 30%.
Świnka morska pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie stała się popularnym przysmakiem kulinarnym. Jest daniem narodowym w Peru, jada się ją również w Boliwii, Kolumbii i Ekwadorze. Dziś kawia jest także – obok chomików czy większych czworonogów – jednym z najbardziej lubianych zwierzątek domowych. Sprawdź najważniejsze informacje z okazji Dnia Kawii Domowej.
Wybierając się do restauracji, możemy mieć ochotę na skosztowanie homara – rarytasu, który słynie z wyjątkowego, delikatnego smaku. Problemem jest jednak samo obieranie homara – nie każdy wie, jak wyciągnąć mięso spod pancerza, co skutecznie zniechęca do zamówienia tego wyrafinowanego dania z karty. Jak się jednak okazuje, na wszystko znajdzie się sprawdzony sposób. Jak jeść homara?
Szwedzkie kiszone śledzie, czyli surströmming, to specjał o charakterystycznym smaku i zapachu. W Szwecji dostępny jest w wielu marketach. W Polsce sfermentowanych śledzi nie można znaleźć w sklepach stacjonarnych, można je kupić przez Internet.
Szef kuchni Jakub Kasprzak, wyróżniony w prestiżowym konkursie Wine & Food Noble Night, zdradza swój przepis na faworki, zwane też chruścikami. Lubicie ten karnawałowy przysmak? Skorzystajcie z jego prostego przepisu w Tłusty Czwartek.
Po erze sushi i kebaba do Polski przyszła moda na hummus. Pasta z cieciorki zawiera dużo białka roślinnego i długo pozostaje w żołądku, dzięki czemu jest idealną przekąską nie tylko dla wegetarian, ale również osób dbających o szczupłą sylwetkę. Na sklepowych półkach możemy ją znaleźć z przeróżnymi dodatkami. A może warto samodzielnie zrobić hummus w domu? Zobaczcie kolejny odcinek cyklu "(Ro)zważmy to" Katarzyny Bosackiej!
Mikołaj Rey wybrał się do Kurozwęk, gdzie przysmakiem jest... amerykański bizon. Ile mięsa można otrzymać z jednego bizona? Czy mięso bizona jest zdrowe? Jak smakuje?
Cebularz, czyli drożdżowy placek z farszem z cebuli i maku, to przysmak kuchni żydowskiej, z którego słynie Lubelszczyzna. O sekrecie dobrego cebularza opowiedział w Dzień Dobry TVN nasz kulinarny podrożnik Maciej Nowak.
Tym razem Maciej Nowak, nasz "Podróżnik Kulinarny", wybrał się w podróż do Lublina, by z bliska przyjrzeć się, jak powstaje forszmak, tamtejsza specjalność.