Zapiekanka z mięsem mielonym to danie, którego trudno sobie odmówić.
Kremowy, łagodny, lekko słony ser śródziemnomorski to uniwersalny składnik potraw na zimno i na ciepło.
Kuchnia polska nie jest tak popularna jak włoska czy francuska, ale znajdziemy w niej wiele ciekawych i przede wszystkim smacznych dań.
Tapioka to kasza z manioku, która jest podstawowym składnikiem kuchni krajów Ameryki Południowej i Afryki. Jakie desery można z niej przygotować?
Lawasz to cienki chleb przypominający nieco meksykańską tortillę. Jest składnikiem przede wszystkim kuchni ormiańskiej, dużą popularnością cieszy się również m.in. w Gruzji, Turcji, Syrii czy Iranie.
Pyszne kalmary w cieście zwykle kojarzą się z przysmakiem serwowanym w restauracjach Jak je przygotować w domu?
Jak ja przygotować w zaciszu własnej kuchni?
Wypiekanie baby wielkanocnej to tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie. Trudno wyobrazić sobie świąteczny stół bez słodkiego specjału, przygotowanego w oparciu o sprawdzoną recepturę i udekorowanego lukrem bądź apetyczną polewą czekoladową.
Babeczki domowej roboty to idealna propozycja dla smakoszy w każdym wieku. Nie powinno ich zabraknąć na wielkanocnym stole, jak i w koszyku ze święconką. Jak przygotować słodkie wypieki?
Czy jej popisowe danie smakowało Mikołajowi Reyowi? Reporter odwiedził widzkę Dzień Dobry TVN.
Krem pâtissière to doskonały pomysł na prosty i pyszny deser. Konsystencją przypomina budyń, jednak smakuje o wiele lepiej.
Tort Dobosza to jeden z najbardziej efektownych deserów. Mimo że jego receptura ma już ponad 100 lat, specjał stale zachwyca i smakuje wielbicielom słodkości na całym świecie.
Filip Chajzer podjął wyzwanie w cyklu kulinarnym Dzień Dobry TVN "W marcu jak w garncu".
Dziś w naszej kuchni wyjątkowy gość. Swoje popisowe dania przygotuje sama Ewa Drzyzga. Jesteście ciekawi, jakie smaki królują w jej domu? W ramach akcji "W marcu jak w garncu" nasi prowadzący podzielą się na ekranie wyjątkowymi recepturami. To jednak nie wszystko. Ewa upiecze dziś rogaliki drożdżowe z przepisu pani Kasi, widzki programu Dzień Dobry TVN.
Czy wy też pamiętacie je z czasów dzieciństwa?
Jak dołączyć? Są na to aż dwa sposoby.
Mięsne roladki można robić zarówno z drobiu, jak i z wieprzowiny czy wołowiny. Jeśli przygotujemy ich więcej, nie musimy się martwić, że zostaną albo trzeba będzie je podgrzewać – doskonale smakują również na zimno na kanapkach.
Gościem kuchni Dzień Dobry TVN jest Daria Ładocha, która pomoże nam stworzyć oryginalne dania z kurczakiem.
Zimowa aura sprzyja aktywności na świeżym powietrzu - szczególnie na górskich stokach pojawiło się wielu narciarzy. Zwiększony wysiłek fizyczny wymaga jednak odpowiedniej diety. Co zatem zjeść na śniadanie, żeby móc się oddać sportowemu szaleństwu? W Karpaczu swoje pomysły na wyjątkowe dania zdradził Piotr Kucharski.
Czym są egzotycznie brzmiące fuczki i proziaki? To przysmaki kuchni bieszczadzkiej, z której przepisów na co dzień korzystają Paweł Czachur i Katarzyna Jakubowicz-Czachur.
Mikołaj Rey wybrał się do Ostrołęki, by odkrywać tajemnice kurpiowskich zwyczajów i tradycji. Pasjonat gastronomicznych wyzwań spotkał się z propagatorkami regionalnej kuchni.
Bułki bezglutenowe to smaczna alternatywa dla osób, które unikają glutenu. Poznaj propozycje ich przygotowania i wybierz najlepszy przepis na bułki bezglutenowe.
"Idealne tapas, przegryzka czy też zamiennik popcornu".
Zbiory żurawiny trwają od października do listopada. Świeże owoce mają szerokie zastosowanie w kuchni, a w dodatku stanowią bogactwo składników odżywczych.
Sos enchilada przygotowywany jest z pomidorów, rosołu, mąki i mnóstwa przypraw. Pikantny smak zawdzięcza chilli. Dodawany jest do jednego z najbardziej znanych dań kuchni meksykańskiej, którego znakiem rozpoznawczym są także kukurydziane tortille.
Jednym z najbardziej znanych na świecie dań białoruskich są placki ziemniaczane, które, choć pojawiają się w kuchni wielu narodów, narodziły się właśnie na Białorusi. Równie popularną potrawą są pierogi z ziemniaków i cebuli.
Bakłażan to naprawdę wyjątkowy dar natury. Jest pyszny i intrygujący – ponieważ rodzi wiele pytań. Jest owocem czy jednak warzywem? Dlaczego bywa gorzki i co zrobić, aby nie był? Jakie potrawy można z niego przygotować? Na te i inne pytania odpowiadamy poniżej.
Czym charakteryzuje się kuchnia kubańska? W kilku słowach można opisać ją jako "coś z niczego", ponieważ tradycyjne potrawy kubańskie są proste w przygotowaniu, ale niezwykle smaczne.
Mrożona herbata z arbuza to wprost idealna propozycja na upalne dni. Słodki i orzeźwiający napój można z powodzeniem przyrządzić w zaciszu własnej kuchni.