Volodymyr Testardi – pasją z dziecięcych lat
Miłość do gotowania u Vovy pojawiła się już w dzieciństwie. Choć mieszkał w Ukrainie, w jego domu panował włoski klimat. Wszystko za sprawą rodziców, którzy pracowali we Włoszech i sprowadzali do domu regionalne produkty. Syn krok po kroku wykonywał samodzielnie pierwsze dania. Bardzo szybko opanował technikę.
- Jak miałem 14 lat miałem pomysł na siebie, żeby zostać szefem kuchni – wspomina.
Kulinarna pasja Vovy w wieku 19 lat zaczęła przekształcać się w pracę. Rozpoczął zaocznie studia z technologii żywienia we Lwowie i przyjechał do Warszawy, aby móc, uczyć się gotować w jednej z najlepszych restauracji. Niestety trafił na czas pandemii.
- Musiałem iść pracować na budowę, nie miałem innego wyjścia. Pracowałem tam jako sushi master – dodał.
Volodymyr Testardi – miłość od pierwszego wejrzenia i praca w social mediach
Wkrótce Vova rozpoczął pracę w pizzerii. Tam poznał swoją obecną dziewczynę. Kingę Mazurkiewicz. Choć jak oboje twierdzą, była to miłość od pierwszego wejrzenia, długo robili podchody.
- Nie byłem gotowy, żeby podejść i zapytać, czy pójdziemy na randkę. Łapaliśmy się wzrokiem, później przerodziło się to w coś więcej. Minęło półtora roku po tym, jak powiedziałem pierwszy raz "cześć" – zdradził chłopak.
- Historia zaczęła się w pizzerii. Vova patrzył na mnie, a ja na niego. Czasami przechodziłam obok pizzerii i zawsze mi machał – wspomina Kinga.
Między dwojgiem zaiskrzyło. Co więcej, Kinga namówiła Vovę, by ten swoim talentem kulinarnym podzielił się z internautami. Tak zmotywowała go, do nagrywania filmików, które dziś cieszą się ogromną popularnością.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Zobacz program na platformie VOD.pl. Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Gwiazdy, które podbiły świat kuchni i show-biznesu. "Osobowość jest tym kluczem"
- Jak zostać szefem kuchni? "Trzeba mieć pasję, wiedzieć, że to trudny zawód i być konsekwentnym"
- Ewa Chodakowska uwielbia duże śniadania? Oto, co ląduje na jej talerzu. "Pewnie jem z 800 kalorii"
Autor: Nastazja Bloch
Reporter: Magda Nabiałczyk
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN