Początek wiosny to idealny moment, by na naszych talerzach pojawiło się więcej świeżych warzyw, ale również i mikrolistków, które są uznawane za tzw. "superfood". Mają mnóstwo składników odżywczych, witamin oraz antyoksydantów. Można je wyhodować samodzielnie w domu i dodawać do posiłków. Jak je zasiać? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedziała Joanna Legutko, ogrodniczka.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki znajdziesz na Player.pl.
Zobacz także:
- Slow jogging, czyli przyjemny sposób na odchudzanie i spalanie kalorii
- "Zielone złoto" podbija polskie stoły. Dlaczego warto je stosować?
- Unikaj tego przy kiszeniu ogórków. Konsekwencje dla zdrowia będą poważne
Autor: Justyna Piąsta
Źródło zdjęcia głównego: bhofack2/Getty Images
Jak przekazać 1,5% na Fundację TVN? Kliknij w obraz
podziel się: