przepisy kulinarne

    przepisy kulinarne

    Niedojrzałe owoce lub warzywa często są wyrzucane. Tymczasem z niektórych z nich można przygotować pyszne potrawy. Zielone pomidory stanowią składnik, który po obróbce może cieszyć doskonałym smakiem w długie zimowe popołudnia.

    Ryba po grecku z piekarnika to smaczne danie często serwowane w trakcie wigilijnej wieczerzy. Podawane jest na zimno jako przekąska (np. do napojów alkoholowych) lub na ciepło. Pieczona ryba po grecku z reguły przyrządzana jest na bazie ryb morskich o chudym mięsie. Jak przyrządzić smaczną rybę po grecku? Poznaj sprawdzone przepisy.

    Jak zrobić farsz do ryby po grecku? W tym artykule znajdziesz odpowiedź na to pytanie. Farsz na rybę po grecku to połączenie kilku warzyw z koncentratem pomidorowym. Ryba po grecku nie jest skomplikowanym daniem. Najtrudniejszy do wykonania i najważniejszy jest w niej właśnie farsz.

    Tort kawowy z wiśniami to pyszny i wykwintny deser, który wbrew pozorom, nie jest zbyt trudny w wykonaniu. Kluczową kwestią jest odpowiednie przygotowanie biszkoptu – powinien on urosnąć na tyle, by dało się go pokroić na trzy części. Wypiek może stanowić idealny prezent z okazji urodzin czy rocznicy. Sprawdzi się również jako deser na świątecznym stole.

    Święta Bożego Narodzenia tuż tuż. To już ostatni moment, by zaplanować świąteczne menu. Jeżeli tak jak my, w święta najbardziej kochasz słodkości, mamy dla Ciebie przepis, w którym rozsmakują się Twoi bliscy.

    Cukierniczka Dominika Matysiak przyjechała do nas prosto z dżungli. Na początku marca wyjechała na wakacje na Sri Lankę. Gdy wybuchła pandemia, Dominika postanowiła zostać na rajskiej wyspie. Nie zapomniała jednak o swojej największej pasji - pieczeniu i to właśnie w dżungli powstał e-book z jej przepisami. Kilka z nich przygotowała także w naszej kuchni. Opowiedziała nam również o przygodzie na Sri Lance, Lankijczykach i o tym, kto zjadał jej słodkości.