Włosi twierdzą, że u nich wszystko zaczyna się i kończy przy stole. Nie ma co się dziwić – jedzenie to ich narodowy sport, a kuchnia to boisko, gdzie triumfują smaki.
Gorgonzola ChNP nie ma sobie równych. Kremowa konsystencja, kuszący aromat i wyjątkowy, wyrazisty smak sprawiają, że miłośników tego sera na całym świecie nie brakuje. Nic dziwnego, że serwisy kulinarne pełne są przepisów na dania z jej udziałem. My mamy dziś dla Ciebie przepis na gnocchi au gratin z pomidorami, Gorgonzolą ChNP i bazylią
W kuchni włoskiej nie brakuje również pysznych, słodkich, sezonowych wypieków. Jak zrobić drożdżówkę ze śliwkami? Sprawdź przepis Cristiny Catese prosto z kuchni Dzień Dobry TVN.
Tradycyjna pieczeń rzymska smakowicie skomponuje się z między innymi z lekką sałatką z ziemniaków. Jak zrobić tę pieczeń w domu? Sprawdź przepis Cristiny Catese prosto z kuchni Dzień Dobry TVN.
Kuchnia włoska inspiruje, kusząc swoją prostotą i smakiem najlepszych produktów. Jak zrobić sałatkę z ziemniaków, fasolki szparagowej, mięty i anchois? Sprawdź przepis Cristiny Catese prosto z kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN startuje cykl "w marcu jak w garncu", w którym kucharze (i nie tylko) przypominają sobie, widzom i czytelnikom smaki swojego dzieciństwa. Jak zrobić cannelloni z ricottą i szpinakiem oraz sugo finto? Sprawdź przepisy Cristiny Catese.
Wigilijnego i świąteczne potrawy w zależności od kraju czy regionu, mogą bardzo się różnić. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała postne potrawy kuchni włoskiej. Jak zrobić krem z topinamburu z mulami? Sprawdź przepis.
Co kraj to obyczaj, dlatego zawartość wigilijnego czy świątecznego stołu nie wszędzie jest taka sama. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała postne potrawy prosto z Włoch. Jak zrobić spaghetti z kremowymi ziemniakami, mulami, kremem cebulowym i pikantną oliwą? Sprawdź przepis.
Menu wigilijnego czy świątecznego stołu w zależności od kraju czy regionu, może bardzo się różnić. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała postne potrawy kuchni włoskiej. Jak zrobić smażone żółtko z fondue Parmigiano Reggiano i pędami grochu? Sprawdź przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała niesamowite dania kuchni włoskiej. Sprawdź, jak samodzielnie zrobić makaron spaghettoni z kremem z pieczonej papryki o serem Pecorino Romano.
Muzyczno-włoskie inspiracje na talerzu w wykonaniu Cristiny Catese. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała udka z kurczaka nadziewane pieczarkami podawane z ziemniakami i cebulą. Sprawdź jej przepis i ciesz się smakiem prawdziwie włoskiej kuchni.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły winogrona. Owoce te zbierane są od połowy sierpnia do połowy października. Z tej okazji Bartek Boratyn przygotował przepyszne dania z wykorzystaniem winogron. Sprawdź, jak zrobić Tora Belina, czyli włoskie ciasto z winogronami.
Stufato di ceci to tradycyjny włoski gulasz z cieciorką, który stanowi dobre źródło białka. To idealne danie dla osób, które ograniczają mięso w swojej diecie. W kuchni Dzień Dobry TVN Alicja Rokicka, znana jako "Wegan nerd", przygotowała to danie. Sprawdź jej przepis i ciesz się smakiem prawdziwie włoskiej kuchni.