Jak zrobić wyjątkowe potrawy kuchni śródziemnomorskiej?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak zrobić Piquillo rellenos de queso de cabra z przepisu Adriana Stojewskiego z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak przygotować sosy - Mojo Picon i Mojo Verde z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak przygotować Zorongollo extremeño z przepisu Adriana Stojewskiego i ciesz się smakiem słonecznej Estramadury.
Masz dość nudnych kanapek? Mamy na to sposób! Sprawdź, jak zrobić serranito, czyli andaluzyjską kanapkę.
Salmorejo cordobes to tradycyjna hiszpańska zupa z pomidorów podawana na zimno. To idealne danie na obiad w upalne dni, jest treściwe i aromatyczne. W kuchni Dzień Dobry TVN Adrian Stojewski pokazał, jak przygotować to kultowe danie kuchni hiszpańskiej. Sprawdź jego przepis.
Ajo blanco to tradycyjny hiszpański chłodnik z czosnku i migdałów. Jest popularny w Granadzie i Maladze. W kuchni Dzień Dobry TVN Adrian Stojewski pokazał, jak przygotować to niezwykłe danie idealne na upały. Sprawdź, jak je zrobić i ciesz się prawdziwie hiszpańską potrawą w swoim domu.
W kuchni Dzień Dobry TVN Adrian Stojewski przygotował dania idealne na upały prosto z kuchni hiszpańskiej. Gazpacho andaluz, czyli gazpacho po andaluzyjsku, to tradycyjny chłodnik na bazie świeżych, zmiksowanych warzyw. Podawano go już od VIII wieku w słonecznej Andaluzji. Sprawdź, jak go przygotować i ciesz się pysznym obiadem w upalne dni.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły hiszpańskie dania idealne na upały, które przygotował Adrian Stojewski. Sprawdź, jak przygotować Ensalada Malagueña, czyli sałatkę z Malagi. To niezwykłe danie łączy w sobie wiele smaków i z pewnością zachwyci podniebienia. Sprawdzi się jako przekąska i pełne danie w gorące dni.
Hiszpańskie smaki zapanowały w naszej kuchni. Marieta Marecka i Conrado Moreno przygotowują pyszne papryczki pimientos de padron, fideua de pato, czyli makaron z kaczką, a na deser churros z gorącą czekoladą. Poznaj niezwykłe przepisy na hiszpańskie dania.
Smażony budyń to deser, który zdobył uznanie w wielu zakątkach świata. Jego przygotowanie zajmuje tylko kilka minut. Poradzi sobie z nim nawet osoba nieposiadająca wyjątkowych zdolności kulinarnych. Podpowiadamy, jak zrobić go krok po kroku.
Kuchnia Hiszpańska jest sezonowa. Jesienią staje się bardziej treściwa. Najlepsze przepisy na tę porę roku znaleźć można w Galicji, skąd inspirację czerpał Adrian Stojewski. Musicie wypróbować jego przepisy z kasztanami i grzybami w roli głównej.
Hiszpańskie dania wyjątkowo smakują Polakom i chętnie sięgają po przepisy z tej kuchni. Tym razem w piękną kulinarną podróż zabierze nas Adrian Stojewski, który miał okazję podróżować po Hiszpanii i poznać tajemnice na idealne wykonanie tortilly de patatas, croquetas de Jamón Serrano i salpicón de marisco.
Nad naszą kuchnią zaświeciło dziś słońce za sprawą Adriany Marczewskiej, która z podróży do Barcelony przywiozła nie tylko słońce, ale także przepisy na hiszpańskie przysmaki. Skorzystajcie z przepisów i zobaczcie, jak przygotować: Pan Con Tomate, Pimientos de Padron oraz Gazpacho. Smacznego!
Agata Dybowska mieszkała w kilkunastu różnych miejscach na Ziemi, ale zakochała się w Barcelonie. W kuchni Dzień Dobry TVN próbowała nas zarazić miłością do Hiszpanii. I chyba jej się to udało... Skorzystajcie z jej przepisów na: pieczone kulki mięsne z ricottą i ziołami, krewetki w czosnku z chorizo i ciecierzycą oraz babki migdałowe z figami, daktylami i brandy.
w kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Jose Perez i Gonzalo de Salas Smith. Panowie przygotowali hiszpańskie tapas. Na naszym stole pojawiły się takie przekąski jak: gazpacho, kalmary w sosie własnym, tuńczyk z sałatką z cytrusów, carpaccio z przegrzebków czy ośmiornica. Smacznego!