ser

    W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował specjały z błękitnym serem. Sprawdź jego przepis na grzanki zapiekane z brzoskwiniami, serem oraz orzechami nerkowca. To pyszne połączenie sprawdzi się na wspólne spotkanie z przyjaciółmi.

    W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Sebastian Olma i jego przepisy z wykorzystaniem sera. Sprawdź, jak zrobić tartę z pieczonymi figami, orzechami i błękitnym serem lazur. Danie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i wieczorne spotkanie z przyjaciółmi.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma pokazał, jak przygotować pyszne dania z serem. Sprawdź jego przepis na lunchową sałatkę z brokułem, kaszą kuskus, ogórkiem, pomidorkami i serem. Sprawdzi się, jako drugie śniadanie na wynos.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pyszne dania na bazie sera. Sprawdź, jak przygotować jego makaron ze świeżymi grzybami, tymiankiem i sosem serowym. To danie idealnie sprawdzi się na wykwintny obiad, którym zaskoczysz gości.

    W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły jabłka, jednak nie tradycyjnie na słodko, a podane wytrawnie. Andrzej Polan zaprezentował swoje niesamowite przepisy na wykorzystanie tego owocu. Sprawdź, jak zrobić pizzę z 3 serami, jabłkiem i boczkiem.

    W kuchni Dzień Dobry TVN królują pomidorowe smaki Andrzeja Polana. Przygotował pyszne placki pomidorowo-serowe, które idealnie sprawdzą się jako letni obiad lub przekąska. Sprawdź jego przepis i ciesz się pomidorowym smakiem lata.

    Szukasz pomysłu na letni posiłek? Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN królowały najlepsze sery i serki typu śródziemnomorskiego.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha popisuje się kulinarną wyobraźnią. Pokazał, jak przygotować dania, które łączą w sobie z pozoru nie pasujące do siebie składniki. Sprawdź, jak przygotować krewetki w sosie pomidorowym z serem, sałatkę z arbuzem, melonem i serem, Taco Salpicon oraz spaghetti z pomidorami, oliwkami.

    W kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował, jak przygotować swoje pyszne dania z wykorzystaniem sera lazur. Sprawdź jego przepisy na bułą i lazurową spółę, warzywa i grzanki z kremem z sera lazur, zapiekankę z serem lazur z karczochami, szpinakiem i kurkami, frittatę z serem lazur i kalafiorem, a także zupę z kalarepy z serem lazur i młodymi ziemniakami. 

    W kuchni Dzień Dobry TVN kucharz Andrzej Polan przygotował niezwykłe wariacje na temat sera pleśniowego. Sprawdź nietuzinkowe i pyszne sposoby na jego użycie. W przepisach smażone szparagi, kruche ciasto, pieczone jabłka na wytrawnie, grzanki i nadziewany bakłażan, a to wszystko w towarzystwie sera lazur.

    Alkmaar w Holandii ma niezwykłą historię. Miasto odegrało bowiem ważną rolę zarówno w wojnie hiszpańsko-holenderskiej, jak i w wojnach napoleońskich. Obecnie jest popularnym ośrodkiem turystycznym z uwagi na swoje specjały, czyli sery. Co warto zobaczyć w Alkmaarze?

    Makaron z sosem serowym to potrawa znana i lubiana na całym świecie. Przygotowanie tego posiłku nie zajmuje więcej niż 15-20 minut, dlatego może być podany na przyjęciu czy spotkaniu rodzinnym.

    Taganu d’Aragona to danie z Sycylii - "ciasto" przygotowane z makaronu i sera. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował je Stefano Terrazzino. Sprawdź, jak przygotować to danie na Wielkanoc.

    W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem rządzą najlepsze sery. Przygotowaniem pysznych dań z ich użyciem zajęła się Carolina Pietyra. Jak zrobić kieszonki z kozim serem, figami i tymiankiem? Sprawdź przepis.

    W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem rządzą najlepsze sery. Przygotowaniem pysznych i aromatycznych dań z ich użyciem zajęła się Carolina Pietyra. Jak zrobić francuskie raclette? Sprawdź przepis.

    Kuchnię Dzień Dobry TVN tym razem zdominowały najlepsze sery. Przygotowaniem pysznych dań z ich użyciem zajęła się Carolina Pietyra. Jak zrobić piernikowy croque-monsieur z bergkase i cykorią? Sprawdź przepis.

    Są takie produkty, które zna i kupuje absolutnie każdy. W prawie każdym sklepowym koszyku ląduje król polskich stołów – ser żółty. Jego odmian jest naprawdę sporo, ale czy wiemy, który wybrać? Czy tańszy oznacza gorszy? O tym opowiedziała nam Wanda Baltaza, dietetyk kliniczny.

    Do przygotowania domowej roboty sera z dodatkiem grzybów można wybrać dowolny ich rodzaj. Najczęściej są to kurki, borowiki, boczniaki lub najłatwiej dostępne pieczarki. Sprawdź, jak przygotować ten jesienny specjał.

    Na wakacjach słowo "dieta" po prostu nie powinno istnieć. Będąc w nowym miejscu, warto posmakować lokalnych przysmaków i degustować nowe przekąski. O pysznych i nierzadko kalorycznych potrawach wspominał w mediach społecznościowych Filip Chajzer.

    Jak upiec idealną bułkę i czym ją wypełnić, żeby smak hamburgera zniewalał nasze zmysły? Zobaczcie jakie przepisy zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN Jakub Kasprzak z okazji Światowego Dnia Hamburgera.

    Raclette i Fondue to atrakcje kulinarne rodem ze Szwajcarii. Często podaje się je podczas spotkań ze znajomymi. Jak je przygotować? O tym w Dzień Dobry TVN poszukiwacz smaków Mikołaj Rey.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach i Sylwia Chrzanowska, uczestniczka programu "Masterchef", przygotowały: sałatkę ze szpinakiem, gruszką i serem gorgonzola, mini ciastka francuskie z figami i sosem gorgonzola, muffinki z gorgonzolą oraz zupę szpinakową. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN,Andrzej Polan i Conrado Moreno przygotowali: szparagi z sosem szczawiowym i pomidorkami smażonymi, karczochy smażone, sałatkę z ogórka zielonego i cytryny, dressing serowy oraz rostbef wołowy ze szpinakiem i czosnkiem. Smacznego!

    Wszyscy dobrze się bawili na wielkim, greckim weselu:) Tym razem Mikołaj udał się do małego gospodarstwa polskiego Greka. Jak przebiega proces tworzenia takiego sera? Po czym rozpoznać prawdziwą fetę? W studiu Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey opowiedział o niewątpliwych walorach smakowych tego sera. Można go grillować, idealny do sałatek, można zapiec i panierować. A w jaki sposób Wy przyrządzacie fetę?

    Ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami, z serem , z owocami. Mikołaj Rey tym razem zainteresował się pierogami. Jak smakują prawdziwe pierogi bychawskie? Jaki wpływ na pierogi ma twaróg? W studiu Dzień Dobry TVN gościem był Mikołaj Rey.

    Owoce najczęściej znajdują zastosowanie w deserach. Jednak wspaniale komponują się z mięsem i serami. W studiu Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował: udka kurczaka w oliwie, sałatkę z cytrusów, serowe ptysie z jabłkami i chipsami z szynki suszonej i szałwii oraz maślankową panna cottę z czarną porzeczką.

    Co to jest ser podpuszczkowy? Jak się go robi? Które ze znanych osób go zamawia? Do jakich potraw się go wykorzystuje? O tym w Dzień dobry TVN opowiada Mikołaj Rey.

    Sery marynowane w oleju, chleb ziołowy, zapiekanka kalafiorowa oraz nóżki indycze. Aromatycznie, smacznie i wykwitnie - jak zawsze w kuchni Dzień Dobry TVN!

    Wczorajszy odcinek „MasterChefa” był właśnie o ziemniakach. W kuchni Dzień Dobry TVN kontynuacja potraw z ziemniaków. Anna Starmach oraz uczestniczka programu Masterchef - Hanna Stelmaszyk - przygotowały potrawy ziemniaczane.

    Za nami pierwsza bitwa kwartalna w konkursie na Kulinarny Blog Roku 2013. Do walki stanęły trzy przepisy, ale to grillowane greckie kofty z dipem z fety i sałatką ogórkową okazały się zwycięzcą. Jego autorka, Sylwia Cisowska z Krakowa, zdradziła w kuchni Dzień Dobry TVN, jak za ich pomocą uwieść aż 55% Polaków. Towarzyszył jej Piotr Bikont.