placki

    placki

    Dania wegańskie są zdrowe i smaczne. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała: łazanki z kapustą kiszoną, pomidorkami cherry i grzybami shitake, kokosowe risotto z cukinią, groszkiem, miętą i pistacjami, wegańskie dyniowe curry z ryżem i wędzoną papryką, a także wegańskie placuszki z cukinii z pomidorami, karczochami i kiełkami słonecznika.

    W polskiej kuchni nie brakuje różnych potraw na bazie mąki. Co region, to inna wariacja na ten temat. Jedną z nich są podkarpackie placki o nazwie proziaki. Są pyszne i bardzo proste w przygotowaniu. Sprawdź przepis krok po kroku.

    Polska kuchnia pełna jest różnego typu placków i wariacji na temat kapusty. Podkarpackie placki na bazie kapusty kiszonej, tzw. fuczki, z pewnością przypadną do gustu wielu miłośnikom kuchni regionów. Sprawdź prosty i szybki przepis krok po kroku.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Janek Kuroń zaprezentował swoje pomysły na niebanalne gołąbki. Zobacz, jak to tradycyjne danie przygotować z kaszą i mięsem lub w wersji wegetariańskiej. Sprawdź też, jak zrobić pyszne placki z Kaszetką Bonduelle, burakiem, fetą i miętą.

    W kuchni pełnej aromatów zapraszamy na kawowo-jaglany deser z orzechami włoskimi, wegańskie placki cynamonowe oraz ryżowo - kawowy pudding z orzechami i jabłkiem. Nie zabraknie też akcentów świątecznych - makowca ze skórką kandyzowaną i napoju kawowego z cynamonem, kardamonem i pomarańczami. Zobacz, jak przyrządza je Daria Ładocha.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha szukała alternatywy dla chleba. Zobaczcie jakie były jej propozycje.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan pokazał swoje autorskie przepisy na pyszne placki. Zobaczcie jak zrobić: placki dyniowe z mięsem, placki drożdżowe ze śliwkami i placki ziemniaczane na słodko: z gruszkami i domowym twarogiem.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Ania Starmach. Pomaga jej Rafał Sarnowski, który odpadł z ostatniego odcinka programu MasterChef. Wspólnie przygotowali takie smakołyki jak placuszki bananowo-owsiane, placki dyniowe ze śliwkami, placki ziemniaczane z selerem czy placki budapesztańskie. A Wy, jakie placki lubicie najbardziej?

    Agata Jędraszczak jest autorką bloga kulinarnego. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała jajka po benedyktyńsku, francuskie tosty i szakszukę. Do tego przygotował pyszne placuszki drożdżowe. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Szaciłło zaserwował przepyszne placki z różnych stron świata. Racuchy wegańskie, orkiszowe, kultowe placki z Koniakowa, racuchy na mleku sojowym, uttapam z czatnejem kokosowym i fuczki. Smacznego!

    Maciej Szaciłło zdradza, jak przygotować placki z ziemniaków z kolendrą i kokosowym czatnejem, purisy, focaccię oraz placek z truskawkami rabarbarem.

    W Rosji rozpoczęły się ostatki nazywane popularnie Maslenicą. Rozpoczynają one siedmiodniowe przygotowania do Wielkiego Postu. Wtedy to Rosjanie bawią się hucznie na ludowych kiermaszach, podczas których prym wiodą bliny, czyli rosyjskie naleśniki. Maciej Nowak miał okazję ich spróbować. Jakie wrażenia?

    Inspiracją dla potraw, które przygotowali dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska-Szaciłło i jej mąż Maciej, są przepisy z książki „Zdrowi stulatkowie". Poznaj i wypróbuj przepisy kuchni długowieczności!

    Mogą być kwaśne, słodkie, twarde lub kruche, zielone, czerwone i żółte – sezon na jabłka oficjalnie uznajemy za otwarty! W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło przygotowali smakołyki z jabłek: frytki jabłkowe, placki z jabłkami i pudding ryżowy z jabłkami. Co jeszcze można zrobić z jabłek?