Obiad to coś więcej niż posiłek. To pauza w codziennym biegu, czas na złapanie oddechu i moment, który daje przestrzeń, by na chwilę odłożyć telefon, zamknąć laptopa i po prostu cieszyć się jedzeniem. To też chwila, w której możemy podzielić się smakiem – z najbliższymi przy stole albo samemu, celebrując małą przyjemność tylko dla siebie. Właśnie dlatego warto, by obiad nie był "kolejnym obowiązkiem", ale małym rytuałem. Philips Ovi sprawia, że łatwiej o tę codzienną celebrację – niezależnie od tego, czy gotujesz dla rodziny, czy dla siebie. Dzięki niemu przygotujesz pełnowartościowy posiłek szybciej, zdrowiej i bez zbędnego stresu.
Coraz więcej osób szuka szybkich i prostych rozwiązań na zdrowe odżywianie. Dieta pudełkowa od kilku lat robi furorę w dużych miastach w Polsce, jednak jej cena często odstrasza. Jak przygotować zdrową, tanią i smaczną alternatywę w domu? Co dać dziecku w lunchboksie do plecaka, by nie chciało sięgać po niezdrowe przekąski? Sprawdź te przepisy.
Jak zrobić duszone piersi z kaczki w sosie kurkowym z kopytkami, klopsiki z piersi indyka, kotlet pożarski z ziemniakami i mizerią oraz gulasz słodko-kwaśny z piersi indyka z brzoskwiniami?
Zawrotne tempo życia popycha wiele osób do decyzji o zakupie gotowych dań obiadowych. Brak czasu na gotowanie może nieść za sobą jednak przykre konsekwencje. W Dzień Dobry TVN wraz z dietetyczką kliniczną Mileną Nosek sprawdzaliśmy, co kryje się w składzie tych produktów.
Kuchnia prowansalska kojarzy nam się przede wszystkim z aromatycznymi ziołami, czosnkiem, ziemniakami i winem. Poniżej znajdziesz 3 przepisy na łatwy i bardzo francuski obiad: kurczaka po prowansalsku.