Gościem Dzień Dobry TVN była Magda Gessler, osobowość telewizyjna doceniona telekamerą, połączenie Batmana i Krzysztofa Rutkowskiego, jak mówi o niej Marcin Prokop. Czym zaskoczy nas w nowym sezonie "Kuchennych rewolucji"? Czy zakończy współpracę z tygodnikiem "Wprost"? Jak będzie wyglądała jej współpraca z Tomaszem Lisem? Dlaczego wprowadza do swoich restauracji menu bezglutenowe? Czy obawia się Marty Grycan?
Przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia mogą stać się przyczyną wielu stresów i frustracji. Szczególnie, kiedy trudno na tyle dobrze zaplanować zakupy i skoordynować przyrządzanie potraw, aby ze wszystkim zdążyć na czas. Dobrze wtedy poprosić o radę specjalistę. W studiu Dzień Dobry TVN, restauratorka i rewolucjonistka Magda Gessler, która o gotowaniu i doskonałym jego planowaniu wie wszystko, zdradziła, co można przygotować na tydzień wcześniej przed Wigilią?
Magda Gessler od dziesięciu lat ma swój rytuał. I nie ma to nic wspólnego z gotowaniem! Raz w roku ucieka od cywilizacji, ludzi, kamer, kuchennych rewolucji i zgiełku warszawskich restauracji, aby odnaleźć spokój w „Domu, który śpiewa”. Zabierała tam ze sobą swojego ukochanego Waldemara oraz... ekipę programu Dzień Dobry TVN.
Rocznie Polacy marnują około 9 milionów ton żywności! W kuchni Dzień Dobry TVN restauratorka i kreatorka smaku Magda Gessler pokazała, jak nie marnować żywności , dała wskazówki, jak robić zakupy, aby nasze jedzenie lądowało na talerzu, a nie w koszu. Czy z obserwacji Magdy Gessler wynika, że Polacy marnują dużo jedzenia? Czy w jej restauracjach także marnotrawi się sporo żywności?