W Polsce trwa kolejna edycja French Touch. Ma ona na celu wypromowanie Francji. Dlaczego warto lepiej poznać ten kraj? O tym goście Dzień Dobry TVN: dyrektor generalny kampanii Stéphane Antiga i ambasador French Touch David Gaboriaud. Jakie atrakcje przygotowali organizatorzy akcji? Przy okazji dowiedzieliśmy się dla kogo Dorota Wellman mogłaby zostawić męża ;)
Na portalach randkowych kobiety często mijają się z prawdą w kwestii wieku i wagi, a mężczyźni dodają sobie kilka centymetrów wzrostu. Dlaczego tak się dzieje, że wzrost jest dla panów tak ważny? Czy niscy mężczyźni mają kompleksy i czy "muszą się bardziej starać" w kontaktach z płcią piękną? W studiu Dzień Dobry TVN trzech panów, którym ich wzrost nie przeszkadza: Maciej Damięcki, Maciej „Gleba” Florek i David Gaboriaud.
W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował weki. Kiszonki i pikle są idealne na przesilenie jesienne. Są nie tylko smaczne, ale zawierają dużo potrzebnych nam probiotyków. Robicie w domu weki? :)
Według psychologów - mężczyzna potrzebuje jedynie ułamka sekundy, by stwierdzić, czy kobieta jest atrakcyjna. Czy zgadzają się z tym, goszczących w Dzień Dobry TVN: mister Polski 2014 Rafał Maślak, aktor Rafał Rutkowski i kucharz David Gaboriaud? Panowie powiedzieli nam również, na jakie części ciała kobiet zwracają uwagę i, co ich zniechęca do pań.
W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował pyszne i pełnowartościowe śniadanie do łóżka, które z pewnością uwiedzie każdą kobietę :) Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś David Gaboriaud, który przygotował specjały kuchni francuskiej. Na naszym stole pojawił się takie potrawy jak: Foie gras z kaczki na chałce z chutney'em ananasowym, Tournedos z fileta z gęsi z ziołami, jabłkami i karmelizowanymi śliwkami oraz Supreme z perliczki i sosem z koziego sera. Co o tym myślicie?
Francuskie Galette des rois i hiszpańskie Roscon de los Reyes - to ciasta, które z okazji święta Trzech Króli, przygotował w Dzień Dobry TVN kucharz David Gaboriaud. Jeżeli lubicie krem patissiere i krem migdałowy, koniecznie skorzystajcie z przepisów Davida! Bon appétit!
Kucharz David Gaboriaud radzi w Dzień Dobry Wakacje, jak przygotować potrawy wykwintne i niedrogie. Skorzystajcie z jego przepisów na: carpaccio z melona, maliny, sera bleu d'auvergne i dressingu z miodem pitnym, sałatkę z soczewicą, wędzonym pstrągiem i jajkiem "poché" oraz smażone brzoskwinie z rozmarynem i lodami waniliowymi. Palce lizać!
Pół Francuz pół Polak, David Gaboriaud w kuchni Dzień Dobry TVN wprowadził nas w tajniki tradycyjnej kuchni alpejskiej. Przygotował: fondue szwajcarskie, sałata z rukoli, frytki z polenty, sos tatarski, sałata z rukoli a na deser biscuit de Savoie - biszkopt z Sabaudii. Smacznego!
David Gaboriaud i jego francuska kuchnia na Święto Trzech Króli. Skorzystajcie z przepisów na: roladki z chlebem tostowym, szynkę i pesto z suszonych pomidorów, sałatkę z roszponki z wędzonej piersi kaczki i pierożki z kozim serem na ciepło oraz ciasto trzech króli.
Burger z krokodyla, krewetki z Mozambiku z sosem szafranowym i lody bananowe z masłem orzechowym - to przysmaki, które dziś w naszej kuchni przygotowuje David Gaboriaud. Kto z Was ma ochotę na krewetki, lody bananowe, a kto na burgera z krokodyla? :-)
W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował same pyszności: quiche lorraine z porem i boczkiem, szaszłyki ze steka ribeye, sos chimichurri, cebula w cieście oraz gruszki z polewą czekoladowa „Belle Helene”. Smacznego!
Stek z antrykota z masłem pietruszkowym, tosty francuskie z musem jabłkowym i gougere (francuskie ciastka ptysiowe z serem Gruyere) - takie specjały kuchni francuskiej przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud. Lubicie francuską kuchnię?