Piotr Kucharski

    Piotr Kucharski

    Laur - mały listek, który ma niezwykłą kulinarną moc. Jak stosować go w gotowaniu poza zupami? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował: szybki wywar warzywny, zupę jeszcze zimową, polędwiczkę wieprzową na kanapki i bezmięsny bigos.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski i śledź w trzech odsłonach: w bułce maślanej z marynowaną cebulą, w sosie curry z pieczonymi ziemniakami i smażony z warzywami oraz sosem chrzanowo-jabłkowym. Smacznego!

    Jak działa termoobieg? A inne funkcje piekarnika? Dzięki Piotrowi Kucharskiemu już to wiemy. W kuchni Dzień Dobry TVN pokazał różne sposoby na pieczenie. Zobaczcie jak upiec warzywa w masie solnej, dorsza w papilotach i rostbef.

    Podobno nie ma na świecie mężczyzny, który oparłby się soczystemu stekowi. Może więc podać go podczas walentynkowej kolacji? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przyrządził trzydaniową kolację, której zjedzenia nie odmówi żaden facet: zupę krwawa merry, stek i mus czekoladowy. Piotr twierdzi, że na zrobienie tych dań wystarczy 45 minut, więc nie zabraknie czasu na fryzurę i makijaż ;)

    1/3 Polaków przyznaje się do tego, że u nich w domu marnuje się jedzenie. Dlatego dziś, w kuchni Dzień Dobry TVN, Piotr Kucharski i jego praktyczne porady, co zrobić, żeby ograniczyć ilość wyrzucanych produktów spożywczych. Korzystacie z tych sposobów? Może macie jakieś inne rady? Piszcie!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski obalił mit o rzekomej bezwartościowości grzybów. Z polecanych cukrzykom pieczarek zrobił kotlety i burgery, natomiast z boczniaków, które obniżają poziom cukru i cholesterolu, a także niszczą komórki nowotworowe - flaczki. Powiedział także o swoich grzybowych wspomnieniach z dzieciństwa. A Wy? Chodziliście z rodzicami na grzyby?

    Na polskich stołach króluje ziemniak, znany również jako pyra lub kartofel. Może czas to zmienić? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zaprezentował nam różne rodzaje kaszy. Zobaczcie, jak w ciekawy sposób podać ten smaczny i zdrowy produkt. Czy wiedzieliście, że kasza gryczana strzela jak popcorn?

    Polskie lodziarnie przeżywają prawdziwy renesans. Kucharz DDTVN Piotr Kucharski odwiedził taką, która nie tylko zaskakuje nowymi smakami, ale również sposobem przygotowania i podawania lodów. Zobaczcie, jak szpachluje i roluje się lody.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zdradził nam tajemnice najpopularniejszego dodatku do mięsa na polskich stołach, czyli ziemniaków. Jak mówi Kucharski - ziemniak ziemniakowi nierówny. Z jednych ziemniaków lepiej robić purée, a z innych frytki lub dodawać je do sałatki.

    Drożdżowe ciasto maślane kojarzy nam się raczej z deserem lub słodką przekąską, jednak, jak się okazuje, może stanowić również świetny dodatek do wytrawnych dań. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał nam przepisy na maślane bułeczki w niekonwencjonalnych odsłonach.

    W kuchni Dzień Dobry TVN szef kuchni Piotr Kucharski przygotował pyszne dania z warzyw. Na stole pojawiły się: warzywa z wołowiną i orzechowym dzikim ryżem, warzywa pod beszamelem oraz orientalna zupa z krewetkami. Palce lizać!

    Piotr Kucharski postanowił sprawić kulinarną frajdę Marcinowi Mellerowi, który "cierpi gdy musi rano jeść kiełki czegoś i listki". Dlatego dziś w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował "dania konkretne": pyzy ziemniaczane z kapustą, kluski śląskie z gęsiną i gruszką oraz kopytka z warzywami. Smacznego!

    Jesienią łatwo o przeziębienie, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował dania, które wzmacniają odporność i chronią przed infekcjami. Były więc migdały z pieprzem, bezmięsny żurek z chrzanem, jajkami i grzybami, gulasz z dyni i ciecierzycy, śniadaniowe zapiekane jabłka, syrop z pigwowca do herbaty oraz rozgrzewający napój z imbiru, kurkumy, miodu i cytryny.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował potrawy kojarzące się nam z latem. Na naszym stole pojawiły się: konfitura z jabłek, ananasa i imbiru, fasolka z wędzonym tofu, sznycle z kurkami i szpinakiem, a na deser - maślane ciasteczka z kremem mascarpone, malinami i jeżynami. Macie ochotę?

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pyszne, jesienne potrawy z sezonowych warzyw. Na naszym stole pojawiły się takie smakołyki jak: faszerowane cukinie, gulasz warzywny i placuszki dyniowe z kozim serem.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował najpopularniejszą w Polsce zupę, czyli pomidorową. Zrobił ją na trzy sposoby.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Piotra Kucharskiego. Jak zbierać grzyby? Ukręcać czy wyrywać? Jak je czyścić, a potem konserwować? Piotr podzielił się z nami swoimi sprawdzonymi metodami.

    Grzybobranie to sport narodowy Polaków. Jednak co roku do szpitali trafiają w ciężkim stanie liczne ofiary zatrucia grzybami. Takie sytuacje to dowód na to, że nasza wiedza na temat grzybów jest wciąż znikoma. Gdzie kupować grzyby, które na pewno są bezpieczne dla naszego zdrowia? Piotr Kucharski zapytał o to certyfikowanego grzybiarza, Konstantego Leszka Bojemskiego.

    Piotr Kucharski zabrał swojego synka Wiktora na męski wypad. Panowie wybrali się do Kudowy Zdroju. Na miejscu czekało na nich mnóstwo atrakcji. Co tam robili? I co zobaczyli?

    Piotr Kucharski pokazał nam, jak można aktywnie spędzać wakacje w mieście. Jakie turystyczne atrakcje skrywa Wrocław? Według Piotra na Dolnym Śląsku nie da się nudzić. Zobaczcie, jak być turystą we własnym mieście :)

    W kuchni Dzień Dobry TVN króluje dziś bób. Piotr Kucharski zaproponował pieczony bób z sosem z pieczonego czosnku, kurczaka z z sałatką z bobu, zupę ziemniaczaną z bobem, a na deser ciasto drożdżowe z agrestem i porzeczkami.

    W kuchni Dzień dobry TVN rządzą dziś krewetki. Piotr Kucharski przygotował je na wiele sposobów. Co powiecie na crostini z marynowanymi krewetkami i bobem, klasyczne krewetki z czosnkiem oraz pikantno-kwaśny bulion z krewetkami.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował zielone potrawy sezonowe. Na naszym stole pojawiły się: ogórki małosolne, młoda kapusta z ziemniakami, zielony chłodnik, a na deser drożdżówka z owocami. Smacznego! :)

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował potrawy austriackie. Na naszym stole pojawiły się smakołyki w wersji wytrawnej oraz słodkiej. Co powiecie na zupę krem z dyni, polędwiczki w piwie, roladki z suszonych kruszek, krążki z jabłek w ciecie z cydrem czy lody waniliowe z olejem z pestek dyni i karmelizowanymi pestkami?

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował niestandardowe potrawy na śniadanie. Zamiast kanapki z szynką i serem nasz kucharz proponuje tofurnicę, zupę miso, penne z twarożkiem z nerkowców i zapiekaną owsiankę. Spróbujecie? :)

    Piotr Kucharski rozpoczął w kuchni Dzień Dobry TVN sezon na rabarbar. Nasz kucharz upiekł tradycyjne ciasto rabarbarowe, proponuje także rabarbar w niecodziennej formie. Co powiecie na pieczony rabarbar z polędwiczką wieprzową lub łososia z rabarbarową sałatką?

    Kanapki z szynką to jedna z najpopularniejszych przekąsek Polaków w ciągu dnia. Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował pyszne kanapki, ale w niecodziennej odsłonie. Co powiecie na kanapkę z polędwiczką i truskawkami lub na bagietkę z szynką, szparagami i majonezem?

    Piotr Kucharski przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z sezonowych warzywach. Dlaczego nowalijki należy przed przygotowaniem moczyć w wodzie? Co powiecie na stir fry z kurczakiem i ogórkiem oraz sałatkę z pieczonych rzodkiewek i szparagów? Smacznego!