Pascal Brodnicki na tropie nowych smaków w żabich udek! Francuskie podniebienie Pascala preferuje.....no właśnie? Żabę czy może jednak kurczaka?
Kozi ser to przysmak, który można albo pokochać, albo znienawidzić. Nie każdy jest w stanie się do niego przekonać ze względu na intensywny i dla wielu przykry zapach. Pascal Brodnicki udowodnił nam jednak, że nie ma pyszniejszego dania niż dobry gatunkowo ser kozi z lampką czerwonego wina. Po ostatniej wizycie we Francji poznał bowiem tajniki jego produkcji, a także wstąpił do elitarnego bractwa.
Pascal Brodnicki razem z Anną Dereszowską w ramach projektu S.O.S dla świata odwiedzili Borneo. W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy Pascala oraz Karolinę Tymorek, koordynatorkę kampanii WWF „S.O.S dla świata”. Czy taki projekt może coś zmienić w świadomości ludzi? Jak postępować ekoLOGICZNIE?
Ta książka to zbiór podróżniczych reportaży. Autor swoją podróż rozpoczyna w Gruzji , a kończy na Sumatrze. Jest to pasjonujący zapis trzyletnich wojaży po Azji Andrzeja Mellera. W studiu Dzień Dobry TVN rozmawialiśmy z samym autorem książki.
Pascal Brodnicki oprowadził nas po tradycyjnej, hiszpańskiej kuchni! Setki przekąsek, chrupiąca tortilla i... Hiszpanie mówiący po polsku! Zabraliśmy Was w kulinarną podróż do San Sebastian.