Rydze zapiekane ze szpinakiem i serem Gryoeer, które pokochają wszyscy wielbiciele grzybów

różne gatunki grzybów
Jak zbierać grzyby?
Źródło: Dzień Dobry TVN
Jesień trwa, sezon grzybowy w pełni. Dodatkowo dzisiaj obchodzimy Dzień Chłopaka. Z tej okazji Sebastian Olma w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował przepisy, które zachwycą każdego. Sprawdź, jak zrobić rydze zapiekane ze szpinakiem i serem Gryoeer.

Rydze zapiekane ze szpinakiem i serem Gryoeer - przeps krok po kroku

Składniki:

  • 1 kg dużych kapeluszy z rydzy (Z rydzy wybierz jak największe kapelusze, resztę posiekaj na drobno.)
    • 2 białe cebule
      • 5 ząbków czosnku
        • 4 opakowania liści szpinaku
          • 0,5 kg sera Groyer
            • 1 opakowanie rukoli
              • 200 g orzechów włoskich

                Sposób przygotowania rydzy zapiekanych ze szpinakiem i serem

                1. Posiekane grzyby podsmaż na patelni z cebulą i czosnkiem.
                  1. Do grzybów dodaj liście szpinaku i duś tak długo aż płyn odparuje.
                    1. Szpinak przełóż na sitko i poczekaj aż ostygnie.
                      1. Porcję szpinaku nałóż na kapelusze i zasyp tartym serem Groyer, gotowe grzyby ułóż na blaszce i wstaw do piekarnika na 15 minut do temp 185 st. C.
                        1. Zapiekane rydze ułóż na talerzu dodając liście rukoli i prażone orzechy włoskie.

                          Zobacz także:

                          Autor: Teofila Siewko

                          Źródło: Sebastian Olma

                          Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości