Cameron Diaz wraz ze swoją przyjaciółką wprowadziła na rynek wegańską markę win. Asortyment na razie obejmuje dwa rodzaje trunku: biały hiszpański i różowy francuski. O pracy nad własną marką aktorka opowiedziała w mediach społecznościowych.
Święto wina Beaujolais Nouveau obchodzone jest w listopadzie każdego roku. Ma wymiar przede wszystkim symboliczny. W tym czasie Beaujolais Nouveau degustowane jest przez wszystkich miłośników wina na całym świecie, jednakże w samej Francji święto to jest usankcjonowane prawnie.
Kondrat: "Nie, nie, nie, (...)Zakończyłem ten etap życia!". Czy tęskni za aktorstwem i czy czyta plotki na swój temat? Czy, odkąd zakończył karierę, udało mu się przeczytać scenariusz, który bardzo by go zaciekawił? Czy rzeczywiście pozostaje nam już jedynie słuchać Marka Kondrata na audiobookach?
Wszystko czego się dotknie zamienia w złoto: najpierw aktorstwo, później wino, a teraz sonety… Szekspira. W studiu Dzień Dobry TVN gościem był Marek Kondrat, który skomentował ostatnie doniesienia na swój temat. Czy zadał im kłam?
Marek Kondrat- im starszy, tym lepszy. Wszystko, czego się dotknie zamienia w… wino. Pomimo, że porzucił aktorstwo, nie przestaje spełniać swoich marzeń. Czy kiedykolwiek powróci do filmu? Czy naprawdę kupił winnicę w Hiszpanii? Co oznacza szczęście według Marka Konrada? W Krakowie z aktorem spotkał się reporter Dzień Dobry TVN Marcin Sawicki.
Za nami już cztery edycje Wine & Food Noble Night - prestiżowego wydarzenia towarzysko- kulinarnego organizowanego przez Noble Bank i Noble Concierge. Jest to największa impreza w Polsce i najważniejsza dla restauratorów. Walczą oni na przystawki, dania główne i desery. Na czym polega proces selekcji restauracji? W studiu Dzień Dobry TVN gośćmi byli: Dyrektor Zarządzający Noble Concierge Edyta Brykała oraz krytyk kulinarny Maciej Nowak.
W Chrzanowie uchodzą za prawdziwy rarytas i regionalny przysmak. Są spuścizną po przodkach obecnych mieszkańców Chrzanowa - ziemniaki po cabańsku. Czym różnią się od śląskich prażonek, a co mają z nimi wspólnego? W studiu Dzień Dobry TVN naszym gościem był krytyk kulinarny Maciej Nowak.
Brie, camembert, cheddar, gouda, oscypek, kozi, feta - tym razem Maciej Nowak udał się śladami sera! W jakiej kondycji zastał serowarstwo polskie?
Ruszyła V edycja "Wine & Food Noble Night odbywa". Publiczność jest ostatecznym jurorem w czasie tego wyjątkowego wieczoru. Nowością w tym roku jest obecność profesjonalnego jury, złożonego z kulinarnych autorytetów, które będą także przyznawały swoją nagrodę.
Beaujolais to malownicza kraina we Francji. Beaujolais to także i- przede wszystkim- wino. Pascal Brodnicki udał się tam, by znaleźć idealny smak tego czerwonego trunku.
Od lat Marek Kondrat nie przestaje nas zaskakiwać. Jakiś czas temu pożegnał się z aktorstwem i zajął się sprzedażą i dystrybucją win. Dziś jego sieć sklepów to uznana i ceniona marka. Kilka tygodni temu w księgarniach pojawiła się książka kucharska, której Marek jest współautorem. Chętnie zabiera głos w ważnych sprawach, także politycznych. Jest człowiekiem wolnym i jak sam mówi: „nic nie musi”. W studiu Dzień Dobry TVN opowiedział o tym, jak cieszyć się życiem. Poznaj receptę na szczęście Marka Kondrata.