Jak zrobić krem paprykowo-pomidorowy z prażonym kuskusem w imbirze i curry, podany z oliwą ziołową oraz kwaśną śmietaną, placki ziemniaczane z sosem grzybowym, gulasz marchwiowo-korzenny z pieczonymi ziemniakami i kozim serem, serową zapiekankę z brokułem, zupę meksykańską z chilli oraz kluski śląskie z roladką wieprzową i czerwoną kapustą?
Jak zrobić muszle makaronowe, faszerowane szpinakiem i ricottą, sernik z ricotty i mascarpone, zupę dyniową, domowy chleb pszenno-żytni na drożdżach oraz parmigianę z bakłażanów?
Jak zrobić chrupiący wafel z guanciale i prawdziwkami, rigatoni z sosem ragù z dyni i gorgonzoli, lasagne z grzybami leśnymi oraz Ciasto Czterech Miast?
Jak zrobić placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, chrupiące zmiażdżone ziemniaki na puree z groszku, szybką piklowaną cebulkę, faworki na słodko oraz azjatyckie długaśne kluchy?
Jak zrobić pieczoną dynię hokkaido, przyprawioną miodem i ziołami, podaną z burratą i bruschettą, stek z kalafiora, z zielonym pesto, pomidorkami i parmezanem, risotto z owocami morza oraz tiramisu z matchą i białą czekoladą?
Jak zrobić bulion wołowo–drobiowy, krem z buraka, z mleczkiem kokosowym i pestkami dyni, cebulową w dwóch wersjach - klasyczną oraz zapieczoną w cieście francuskim z czarnuszką, krem pomidorowy z grzankami z mozzarellą oraz kapuśniak z kiszonej kapusty i boczku?
Jak zrobić carpaccio z cukinii z parmezanem i miętą, zupę krem z kabaczka, z curry i mlekiem kokosowym, zapiekankę z bakłażana à la musaka, a także brownie z cukinii?
Jak zrobić carpaccio z borowików, z sosem cytrynowo-miodowym, bruschettę z borowikami, morelami i miodem, Borowiki à la Ceviche, a także grillowane borowiki z focaccią?
Daria Ładocha przygotowała dania, które rozgrzeją organizm i wzmocnią odporność. Poznaj przepisy na imbirowo-paprykową zupę z czerwoną soczewicą, gulasz z bakłażanem i suszonymi śliwkami, bigos z chorizo oraz na deser muffiny z gorzką czekoladą, gruszką i imbirem.
Ciasto ucierane ze śliwkami sprawdzi się wyjątkowo dobrze jako jesienny przysmak z wykorzystaniem sezonowych owoców. Właśnie teraz śliwki są najpyszniejsze, a w dodatku są bogate w składniki odżywcze. Wypróbuj prosty przepis krok po kroku.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha złamała stereotypy dotyczące produktów, które powinniśmy jeść w okresie jesienno-zimowym. Czy chleb może być rozgrzewający?