Jak zrobić klops z papryką i serem, podany z gulaszem ziemniaczano-gorczycowym, bułeczki z serami do kwadratu, a także tortillę z ziemniakami, kiełbasą, serem i sałatką?
Jak zrobić tartę z dynią, karmelizowaną czerwoną cebulą, szałwią, bekonem i cheddarem, jesienny gulasz wieprzowy z jarmużem, dynią i grzybami podany z plackami z cukinii z kwaśną śmietaną, a także sernik z jabłkowo-ciasteczkowym spodem, polany słonym karmelem?
Jak zrobić roladki cukiniowo-szpinakowe z szynką, tortillę de patatas z kiełbaskami z jalapeno, zupę dyniowo-soczewicową z kiełbaskami bez osłonki, a także placek po zbójnicku z kiełbasą?
Jak zrobić pieczone bataty z jajem, komosą, owczym serem i za’atarem, pastę z tuńczyka z jajem na grzance, ravioli z ricottą i rozpływającym się jajkiem, a także jesienne zabaglione?
Jak zrobić bulion wołowo-drobiowy, zupę czosnkową z tymiankiem i chrupiącymi grzankami, pastę kremowo-czosnkową, kremowy makaron czosnkowo-parmezanowy z orzechami pinii i nutą cytryny, tartę z czarnym i karmelizowanym czosnkiem oraz kozim serem, sos czosnkowy, a także burgery z kurczakiem, w glazurze czosnkowo-chilli oraz sałatką z ogórka?
Jak zrobić ziemniaczaną zapiekankę z kiełbasą i beszamelem, zapiekankę chłopską, zapiekane ratatouille z pesto oraz pilaf z indykiem, cieciorką i jarmużem?
Jak zrobić grzybową lasagne z serem gouda, aksamitnym beszamelem i tymiankiem, duszoną pierś z kurczaka, w sosie śmietanowym z grzybami, zapiekaną pod ciastem francuskim oraz ciasto z maślanką ze śliwkami?
Jak zrobić torcik naleśnikowy z burakiem i słodkim serkiem waniliowym, zielony makaron z dziecięcym pesto, drożdżówki mocno malinowe, a także smoothie owocowe z burakiem i maliną?
Jak zrobić aromatyczną kwaśnicę, kluski śląskie z karmelizowaną kiszoną kapustą i orzechami, bieszczadzkie fuczki w sosie grzybowym, paszteciki z ciasta francuskiego, z kapustą kiszoną i grzybami, a także kanapkę Rubena z pastrami i kapustą kiszoną?
Jak zrobić tartę z gruszkami, gorgonzolą i tymiankiem na cieście francuskim, pieczone udka kurczaka z jabłkami, gruszkami, cynamonem i kruszonką z cheddara, duszone jabłka i gruszki z żurawiną, cynamonem i sokiem malinowym, podane na serku wiejskim z orzechami, a także sałatkę z gruszką, kozim serem, burakiem i orzechami w miodowo-cytrynowym dressingu?
Jak zrobić krem paprykowo-pomidorowy z prażonym kuskusem w imbirze i curry, podany z oliwą ziołową oraz kwaśną śmietaną, placki ziemniaczane z sosem grzybowym, gulasz marchwiowo-korzenny z pieczonymi ziemniakami i kozim serem, serową zapiekankę z brokułem, zupę meksykańską z chilli oraz kluski śląskie z roladką wieprzową i czerwoną kapustą?
Jak zrobić muszle makaronowe, faszerowane szpinakiem i ricottą, sernik z ricotty i mascarpone, zupę dyniową, domowy chleb pszenno-żytni na drożdżach oraz parmigianę z bakłażanów?
Jak zrobić chrupiący wafel z guanciale i prawdziwkami, rigatoni z sosem ragù z dyni i gorgonzoli, lasagne z grzybami leśnymi oraz Ciasto Czterech Miast?
Jak zrobić placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, chrupiące zmiażdżone ziemniaki na puree z groszku, szybką piklowaną cebulkę, faworki na słodko oraz azjatyckie długaśne kluchy?
Jak zrobić pieczoną dynię hokkaido, przyprawioną miodem i ziołami, podaną z burratą i bruschettą, stek z kalafiora, z zielonym pesto, pomidorkami i parmezanem, risotto z owocami morza oraz tiramisu z matchą i białą czekoladą?
Jak zrobić bulion wołowo–drobiowy, krem z buraka, z mleczkiem kokosowym i pestkami dyni, cebulową w dwóch wersjach - klasyczną oraz zapieczoną w cieście francuskim z czarnuszką, krem pomidorowy z grzankami z mozzarellą oraz kapuśniak z kiszonej kapusty i boczku?