Plamy z jagód są niezwykle uciążliwe, ale na szczęście można się ich pozbyć. Jak to zrobić?
Nalewka z jagód leśnych jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa, dzięki czemu nie traci na popularności. Przygotowanie i obróbka składników nie zajmują wiele czasu, a efekt jest przepyszny. W sezonie na te owoce warto samodzielnie zrobić ten pyszny trunek. W jaki sposób? Dowiesz się ze strony Dzień Dobry TVN.
Mowa o setkach złotych.
Propagatorka zdrowego odżywiania w kilku punktach wyjaśniła, o czym należy pamiętać, kupując sezonową słodkość.
Sezon na jagody trwa w najlepsze. Owoce lasu pojawiły się już na giełdach, bazarach i u przydrożnych sprzedawców. Ile obecnie kosztują jagody? Sprawdź aktualny cennik.
Sprawdź aktualnie obowiązujące przepisy.
Jagoda kamczacka jest rośliną, którą warto uprawiać choćby z tego względu, że jej owoce są bardzo zdrowe. Jest mrozoodporna, więc dobrze nadaje się także do naszego klimatu. Dowiedz się, jak ją prawidłowo uprawiać, dlaczego warto to robić, a także jakie są zastosowania dla pysznych owoców jagody kamczackiej!
Pyszne, mleczne drożdżówki wypełnione po brzegi jagodowym nadzieniem? To przepis Mateusza Zielonki, zwycięzcy 6. edycji programu MasterChef, który zaprezentował w kuchni Dzień Dobry Wakacje. Sprawdź, jak je przygotować i cieszyć się niepowtarzalnym smakiem bułeczek.
Pyszna, letnia sałatka pełna owoców, a do tego orzeźwiająca? To właśnie definicja sałatki z arbuza i jagód, którą Mateusz Zielonka przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN. Pełna witamin i minerałów sprawdzi się w upalne dni. Sprawdź, jak ją przyrządzić z przepisu zwycięzcy 6. edycji programu MasterChef.
Sezon na jagody zaczyna się w lipcu. Są one jednym z najbogatszych źródeł witamin. Z tej okazji Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji programu MasterChef, przyrządził w kuchni Dzień Dobry Wakacje chłodnik jagodowy swojej babci. Sprawdź, jak przygotować to niesamowite danie, idealne na słodki obiad lub deser.
Trwa gorący sezon dni pełnych słońca i sezonowych owoców. Dlatego dla miłośników kawy przygotowaliśmy orzeźwiającą wersję tego napoju. Sprawdź przepis na jagodową kawę mrożoną.
Joanna Przetakiewicz zdradziła, jaki jest jej ulubiony smak z dzieciństwa i pochwaliła się autorskim przepisem na najlepsze pierogi z jagodami i bitą śmietaną. Gwiazda pokazała na nagraniu, jak dokładnie je przygotować.
Zupa jagodowa to świetna propozycja na letni lunch dla całej rodziny, zwłaszcza dla dzieci. Z naszym przepisem jest również prosta w przygotowaniu. Zrób domową zupę jagodową i się przekonaj.
Jagody to jedne z najsmaczniejszych i najchętniej jedzonych owoców. Mimo że te świeże dostępne są tylko przez kilka miesięcy w roku, to ich smakiem można się cieszyć przez cały rok. Jak? Robiąc kompot na zimę.
Sezon na jagody trwa w najlepsze. Jeśli połączymy je z jabłkami może wyjść z tego naprawdę pyszny dżem. Będzie idealnym uzupełnieniem naleśników, tortów, własnoręcznie zrobionych drożdżówek, pierogów czy knedli. Sprawdźcie, jak go przyrządzić.
Jagoda kamczacka jest rośliną, którą warto uprawiać choćby z tego względu, że jej owoce są bardzo zdrowe. Jest mrozoodporna, więc dobrze nadaje się także do naszego klimatu. Dowiedz się, jak ją prawidłowo uprawiać, dlaczego warto to robić, a także jakie są zastosowania dla pysznych owoców jagody kamczackiej!
Lipiec to czas na świeże, pyszne jagody! Poza tym nie ma lepszego czasu na lody niż upalne dni. Zrobienie domowych, pysznych lodów jagodowych, wbrew pozorom, jest bardzo proste. Wystarczą tylko 3 składniki. Sprawdź prosty przepis krok po kroku.
Sezon na jagody trwa bardzo krótko, jednak dzięki przetworom smak lata możemy zamknąć w słoiczku i cieszyć się nim przez cały rok. Co warto wyczarować z tych małych, fioletowych i pysznych owoców? Polecamy najlepsze przepisy na przetwory z jagód.
Lato to wymarzona pora roku dla wszystkich smakoszy owoców. W tym czasie na bazarkach i w sklepach znaleźć możemy pyszne truskawki, wiśnie, maliny czy jagody. Wiedzieliście, że oprócz zastosowania w kuchni, wykorzystuje się je także w kosmetyce? Przedstawiamy przepisy na najlepsze maseczki z owoców.
Objawy zarażenia bąblowcem występują nawet kilkanaście lat po tym jak pasożyt znajdzie się w naszym organizmie. Jak się przed nim ustrzec? W jakich organach się rozwija? I dlaczego często mylony jest z rakiem? W Dzień Dobry Wakacje dr Paweł Grzesiowski wytłumaczył dlaczego jagody i wszystko inne, co znajdziemy w lesie musi zostać dokładnie umyte przed zjedzeniem.
Latem warto wybrać się na spacer do lasu, a przy okazji zebrać kilka jagód. Co z nich zrobić? Piotr Kucharski wie jak rozwiązać ten problem. W kuchni Dzień Dobry Wakacje pokazał jak zrobić: pierożki z jagodami i masłem waniliowym, jagodzianki i kurczaka w pikantnym sosie jagodowym.
Dębki to malownicza miejscowość nadmorska między Karwią a Białogórą. Właśnie tam część swoich wakacji spędziła Daria Ładocha. Powiedziała nam za co kocha polskie morze i pokazała atrakcje przygotowane dla turystów.
prowadzący Dzień Dobry TVN Marcin Prokop zaliczył kolejną wpadkę na wizji! Ostatnio pękły mu spodnie w kroku, a dziś... No, sami zobaczcie! Śmiech Doroty Wellman i Marcina Prokopa zaraża, prawda? :-)
Sezon na truskawki powoli mija, teraz czas na spacery po lesie i jagody, maliny, jeżyny. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przedstawił kilka przepisów na dania z leśnymi owocami.
Chcesz mieć smukłą sylwetkę, nie rezygnując ze smakowitych słodkości? Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło proponują desery light, które nie tylko mają mało kalorii, ale także są zdrowe. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali m.in.: mus jabłkowo-gruszkowy z agarem i jagodami goji, galaretkę truskawkową na bazie soku jabłkowego i agaru oraz ciasto orkiszowe słodzone melasą.