Sprawdź, jak przyrządzić kotlety w sosie śmietanowym i szpinakiem, pieczone żeberka w polewie miodowej i gulasz w sosie cydrowym.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis Cristiny Catese z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak przygotować gulasz wołowy z czekoladą z kuchni Dzień Dobry TVN z przepisu z kuchni Dzień Dobry TVN.
Zbliża się jesień, a wraz z nią coraz zimniejsze dni. W związku z tym w kuchni Dzień Dobry TVN zagościły rozgrzewające potrawy Piotra Kucharskiego. Sprawdź jego przepis na gulasz z dyni i ciecierzycy.
Gulasz to danie dość popularne w Polsce. Zazwyczaj przygotowuje się go z wołowiną, jednak tym razem stawiamy na drób. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń pokazał, jak przygotować prosty i pyszny gulasz z drobiu z papryką. Sprawdź jego przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN zwyciężczyni IX edycji “Masterchef”, Aleksandra Juszkiewicz, przygotowała swoje popisowe dania z grzybami. Sprawdź, jak zrobić gulasz z chorizo i boczniaków z kolendrą według jej przepisu.
Stufato di ceci to tradycyjny włoski gulasz z cieciorką, który stanowi dobre źródło białka. To idealne danie dla osób, które ograniczają mięso w swojej diecie. W kuchni Dzień Dobry TVN Alicja Rokicka, znana jako "Wegan nerd", przygotowała to danie. Sprawdź jej przepis i ciesz się smakiem prawdziwie włoskiej kuchni.
Różnego rodzaju gulasze, również te wegetariańskie, to doskonały pomysł na sycący obiad. Przykładem bezmięsnej, rozgrzewającej potrawy jest danie ratatuj (ratatouille), To pochodzący z kuchni francuskiej, bezmięsny gulasz warzywny z dodatkiem aromatycznych przypraw. Sprawdź nasze przepisy na ratatuj w wersji wege i mięsnej.
Dania z cytryn są smaczne i mają wyrazisty charakter. Kilka z nich przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha. Na naszym stole pojawiło się ciasto cytrynowe, sałatka ziemniaczana z ziołowym dresingiem, spaghetti ze szpinakiem w sosie cytrynowym, a także gulasz wołowy cytrynowy z musztardowo-ziemniaczanym puree.
Ciągnące się w nieskończoność zielone klify, piękna architektura Dublina i sukcesy w rugby – to z tego słynie państwo wyspiarskie Irlandia. Kuchnia irlandzka nie może poszczycić się jednak międzynarodową sławą. Mało kto potrafi wymienić choćby nazwy tradycyjnych potraw irlandzkich, nie wspominając już o wyszczególnieniu ich składników. Z okazji irlandzkiego Dnia Świętego Patryka, który świętowany jest już w wielu częściach świata, zwracamy dziś szczególną uwagę na irlandzką kuchnię.
Wiele osób twierdzi, że sekretną przyprawą smacznych dań jest... miłość. I może rzeczywiście coś w tym jest, bo to właśnie potrawy gotowane dla bliskich są najsmaczniejsze. W kuchni Dzień Dobry TVN Basia Tworek przygotowała dania, które znalazły się w e-booku, który napisała wspólnie z przyjaciółką chorą na stwardnienie zanikowe boczne Anną Dymarczyk-Chlebicką.
Z boczniaków i papryki, węgierski albo z warzyw i kaszy jaglanej. Gulasz można zaserwować na wiele sposobów. W Dniu Pikantnych Potraw Andrzej Polan stawia na wyraziste smaki i rozgrzewające dania. Zobacz, jak przyrządza je w naszej kuchni.
Nie masz pomysłu na obiad? Ugotuj gulasz według przepisów Grzegorza Zawieruchy. Zobacz, jak przygotować jagnięcy z ciemnym piwem, drobiowy z czerwoną fasolą lub warzywny. Mistrz zdradza, jak zrobić dobry gulasz!
Gulasz to danie idealne na jesień - syci i rozgrzewa. Jak zrobić dobry gulasz? O tym w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan. Kucharz rozgrzał nas gulaszami: z dyni i chorizo, z wieprzowiny z papryką i wędzoną śliwką i z kurczaka z włoską kapustą. Smacznego i... ciepłego! ;-)
Łukasz Durajski jest nie tylko pediatrą, ale również świetnym kucharzem. Do kuchni Dzień Dobry TVN przybył ze zdrowymi przepisami dla całej rodziny. Zobacz jak zrobić: kurczaka po tajsku, sałatkę z kurczakiem truskawkami i szpinakiem, tartę pomarańczową i gulasz bananowy.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pyszne, jesienne potrawy z sezonowych warzyw. Na naszym stole pojawiły się takie smakołyki jak: faszerowane cukinie, gulasz warzywny i placuszki dyniowe z kozim serem.
W kuchni Dzień Dobry TVN potrawy dla smakoszy mięsa. Piotr Kucharski przygotował: schab przekładany warzywami, steki z karkówki z kaszą oraz gulasz w marokańskim stylu. Smacznego!
Dziś w naszej kuchni Piotr Kucharski i potrawy jednogarnkowe, czyli gulasze! Rybny, z królika czy fasolowo-grzybowy - który brzmi najsmaczniej? :) Przetestujcie przepisy Piotra!
Ostatnio dołączyła do obsady serialu „Sama Słodycz”. Najchętniej gotuje dania kuchni włoskiej. Gotowania uczyła się od swojej mamy. W kuchni Dzień Dobry TVN Agnieszka Sienkiewicz przygotowała: polędwiczkę na zimno z dresingiem migdałowo-chrzanowym, ciastka francuskie z masą migdałową oraz gulasz warzywny z prażonymi migdałami. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN zapachniało dziś, za sprawą mistrza Andrzeja Polana, suszonymi grzybami i makiem. Polecamy przepisy Andrzeja, bo mogą Was zainspirować do przygotowania na Wigilę niby tych samych, a jednak smakujących trochę inaczej potraw. Co powiecie na gulasz z suszonych grzybów z kapustą włoską, paluchy drożdżowe z makiem, pieczone uszka z kaszą gryczaną i kokardki z ciasta z grzybami?
Jak smakuje gulasz z kluskami na parze lub gulasz z drożdżowym plackiem z oliwkami? Wolicie wieprzowinę czy wołowinę? Skorzystajcie z prostych przepisów kucharza Andrzeja Polana!
Tym razem Maciej Nowak, nasz "Podróżnik Kulinarny", wybrał się w podróż do Lublina, by z bliska przyjrzeć się, jak powstaje forszmak, tamtejsza specjalność.
W dzisiejszej kuchni, razem z Anną Starmach, serwujemy potrawy, które rozgrzewają ciało, umysł i serce. Przekonajcie się sami, jak smakuje gulasz z czerwonym winem, zupa krem z porów i ziemniaków, sycący omlet i rozpływający się w ustach sernik czekoladowy z wiśniami.