David Gaboriaud

    David Gaboriaud

    Na imprezę, do pracy, na szybki obiad czy jako przekąskę - nic się nie sprawdzi się tak dobrze, jak zimne dania, które zdają egzamin w wielu sytuacjach. Co więcej, możemy je wykorzystać jako przystawki lub dodatek do dań głównych, ale także utworzyć z nich bufet. Zobacz, jak w naszej kuchni David Gaboriaud przyrządza sałatkę z cytrusami i burratą, bowl z makaronem udon i warzywami, pastę z białej fasoli i rozmarynu oraz zielone smoothie z bananem i awokado.

    Dania z czosnkiem są idealne na chłodne dni, kiedy można łatwo złapać przeziębienie. Pyszne potrawy z tą aromatyczną przyprawą przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud. Dzięki niemu mogli się przekonać, jak smakują: fondue z camemberta z czosnkiem i rozmarynem, zupa z selera i cieciorki z oliwą czosnkową, czosnek konfitowany w oliwie, a także dorada pieczona podana z sosem kolendrowo-czosnkowym.

    W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował proste, jednogarnkowe dania. Co powiecie na kaszotto borowikowe z stekiem wołowym i dressingiem ziołowym, kaszotto cukinia i szpinak z pieczoną cieciorką i kaszotto jarmużowe z filetem z pstrąga i masłem palonym .

    W Polsce trwa kolejna edycja French Touch. Ma ona na celu wypromowanie Francji. Dlaczego warto lepiej poznać ten kraj? O tym goście Dzień Dobry TVN: dyrektor generalny kampanii Stéphane Antiga i ambasador French Touch David Gaboriaud. Jakie atrakcje przygotowali organizatorzy akcji? Przy okazji dowiedzieliśmy się dla kogo Dorota Wellman mogłaby zostawić męża ;)

    Na portalach randkowych kobiety często mijają się z prawdą w kwestii wieku i wagi, a mężczyźni dodają sobie kilka centymetrów wzrostu. Dlaczego tak się dzieje, że wzrost jest dla panów tak ważny? Czy niscy mężczyźni mają kompleksy i czy "muszą się bardziej starać" w kontaktach z płcią piękną? W studiu Dzień Dobry TVN trzech panów, którym ich wzrost nie przeszkadza: Maciej Damięcki, Maciej „Gleba” Florek i David Gaboriaud.

    W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował weki. Kiszonki i pikle są idealne na przesilenie jesienne. Są nie tylko smaczne, ale zawierają dużo potrzebnych nam probiotyków. Robicie w domu weki? :)

    Według psychologów - mężczyzna potrzebuje jedynie ułamka sekundy, by stwierdzić, czy kobieta jest atrakcyjna. Czy zgadzają się z tym, goszczących w Dzień Dobry TVN: mister Polski 2014 Rafał Maślak, aktor Rafał Rutkowski i kucharz David Gaboriaud? Panowie powiedzieli nam również, na jakie części ciała kobiet zwracają uwagę i, co ich zniechęca do pań.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś David Gaboriaud, który przygotował specjały kuchni francuskiej. Na naszym stole pojawił się takie potrawy jak: Foie gras z kaczki na chałce z chutney'em ananasowym, Tournedos z fileta z gęsi z ziołami, jabłkami i karmelizowanymi śliwkami oraz Supreme z perliczki i sosem z koziego sera. Co o tym myślicie?

    Francuskie Galette des rois i hiszpańskie Roscon de los Reyes - to ciasta, które z okazji święta Trzech Króli, przygotował w Dzień Dobry TVN kucharz David Gaboriaud. Jeżeli lubicie krem patissiere i krem migdałowy, koniecznie skorzystajcie z przepisów Davida! Bon appétit!

    Kucharz David Gaboriaud radzi w Dzień Dobry Wakacje, jak przygotować potrawy wykwintne i niedrogie. Skorzystajcie z jego przepisów na: carpaccio z melona, maliny, sera bleu d'auvergne i dressingu z miodem pitnym, sałatkę z soczewicą, wędzonym pstrągiem i jajkiem "poché" oraz smażone brzoskwinie z rozmarynem i lodami waniliowymi. Palce lizać!

    Pół Francuz pół Polak, David Gaboriaud w kuchni Dzień Dobry TVN wprowadził nas w tajniki tradycyjnej kuchni alpejskiej. Przygotował: fondue szwajcarskie, sałata z rukoli, frytki z polenty, sos tatarski, sałata z rukoli a na deser biscuit de Savoie - biszkopt z Sabaudii. Smacznego!

    David Gaboriaud i jego francuska kuchnia na Święto Trzech Króli. Skorzystajcie z przepisów na: roladki z chlebem tostowym, szynkę i pesto z suszonych pomidorów, sałatkę z roszponki z wędzonej piersi kaczki i pierożki z kozim serem na ciepło oraz ciasto trzech króli.

    Burger z krokodyla, krewetki z Mozambiku z sosem szafranowym i lody bananowe z masłem orzechowym - to przysmaki, które dziś w naszej kuchni przygotowuje David Gaboriaud. Kto z Was ma ochotę na krewetki, lody bananowe, a kto na burgera z krokodyla? :-)

    W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował same pyszności: quiche lorraine z porem i boczkiem, szaszłyki ze steka ribeye, sos chimichurri, cebula w cieście oraz gruszki z polewą czekoladowa „Belle Helene”. Smacznego!

    Stek z antrykota z masłem pietruszkowym, tosty francuskie z musem jabłkowym i gougere (francuskie ciastka ptysiowe z serem Gruyere) - takie specjały kuchni francuskiej przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud. Lubicie francuską kuchnię?