Jak zrobić kaczkę w winie z owocami, kluskami śląskimi oraz czerwoną kapustą?
Jak zrobić truskawkowe tiramisu, tartę z malinami i inne pyszności z sezonowymi owocami?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak przyrządzić tosty francuskie z chantilly, truskawkami i cukrem pudrem, cebulową z grzankami i serem, sałatkę panzanella oraz zapiekane kawałki bagietki w kremie z gorzką czekoladą.
W kuchni Dzień Dobry TVN stale poszukujemy nowych smaków i eksplorujemy kuchnie świata. Tym razem swoimi recepturami podzielił się David Gaboriaud. Jak zrobić bezglutenowe financiers z malinami? Sprawdź przepis.
Kuchnia Dzień Dobry TVN to miejsce pełne kulinarnych inspiracji i smaków z całego świata. Do nich zaliczają się pyszne, malinowe propozycje Davida Gaboriauda, inspirowane kuchnią francuską. Jak zrobić francuską sałatkę z pieczonego koziego sera i malin, malinowy granite z polewą z białej czekolady i smoothie z malinami i brzoskwinią? Sprawdź przepisy.
Otwarcie sezonu grillowego wymaga szczególnej oprawy. Nie umknęło to uwadze Piotra Wojtasika. Reporter Dzień Dobry TVN poprosił uznanych kucharzy z Grecji, Francji i Włoch o wrzucenie na ruszt losowo wybranych produktów. Jak zakończyła się zabawa kołem smaków?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Naleśniki Crêpes Suzette przygotowuje się z napoju owsianego i odrobiny rumu. Podane z sokiem ze skórki pomarańczy i likierem smakują fenomenalnie. Sprawdź przepis Davida Gaboriauda, który przedstawił w kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował gryczane naleśniki "galettes". Podawane z szynką wiejską, serem Gruyere i miodem smakują wyśmienicie. Sprawdź, jak przygotować ten przepis.
Syrnyky to placuszki z twarogu i kaszy manny obtaczane w mące pszennej i smażone na maśle. Pyszne danie pochodzi z kuchni ukraińskiej. Sprawdź przepis Davida Gaboriauda. Zobacz, jak je przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.
Baghrir to naleśniki z kuchni marokańskiej podawane z wodą z kwiatów pomarańczy i rozpuszczoną gorzką czekoladą. Sprawdź przepis Davida Gaboriauda na to nie zwykłe danie, które przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.
Francuskie ciasto króluje w naszej kuchni. Zobacz, jak powstaje cienka tarta z ziemniakami, mozzarellą i rozmarynem, mille feuille z kremem mascarpone, wanilią, kremem patissiere z cydrem i słonym karmelem, fondue z camembertem z grissini oraz kulebiak z łososiem, grzybami i szpinakiem. Poznaj niezwykłe przepisy Davida Gaboriauda.
Na dworze coraz zimniej, wiec warto się rozgrzać. Imbir zrobi to najlepiej.
Jak możemy wykorzystać winogrona w kuchni?
Dania z botwinką są pyszne, aromatyczne i zdrowe. W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował kilka pyszności z tego sezonowego warzywa: tartę z botwinką, ciasto czekoladowe z botwinką i placki z botwinką.
Na imprezę, do pracy, na szybki obiad czy jako przekąskę - nic się nie sprawdzi się tak dobrze, jak zimne dania, które zdają egzamin w wielu sytuacjach. Co więcej, możemy je wykorzystać jako przystawki lub dodatek do dań głównych, ale także utworzyć z nich bufet. Zobacz, jak w naszej kuchni David Gaboriaud przyrządza sałatkę z cytrusami i burratą, bowl z makaronem udon i warzywami, pastę z białej fasoli i rozmarynu oraz zielone smoothie z bananem i awokado.
Reszta świątecznego jedzenia wciąż zalega ci w lodówce? W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud pokazał, co można zrobić z bożonarodzeniowych dań, by było smacznie i różnorodnie.
Jak przygotować pierogi z suszonymi śliwkami, zapiekankę z ziemniaków i sera, scones z kremem oraz krewetki z linguine? Swoje przepisy zdradza David Gaboriaud. Wspólnym mianownikiem tych dań jest masło! Co jeszcze zdradza szef kuchni?
Dania z czosnkiem są idealne na chłodne dni, kiedy można łatwo złapać przeziębienie. Pyszne potrawy z tą aromatyczną przyprawą przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud. Dzięki niemu mogli się przekonać, jak smakują: fondue z camemberta z czosnkiem i rozmarynem, zupa z selera i cieciorki z oliwą czosnkową, czosnek konfitowany w oliwie, a także dorada pieczona podana z sosem kolendrowo-czosnkowym.
Czas zebrać plony z naszej działki. Zerwaliśmy winogrona, pomidory, jadalne kwiaty oraz zioła. Pyszne potrawy w kuchni Dzień Dobry TVN przygotuje David Gaboriaud.
Zielone czerwcowe trio, czyli zielony ogórek, groszek i szczaw. Korzystaj z darów natury i przygotuj pyszne dania według przepisów Davida Gaboriauda.
Taki dzień zdarza się tylko raz w roku! Z okazji Dnia Dziecka zapraszamy Was na wspólne gotowanie. Już o godzinie 15:00 na Facebooku Dzień Dobry TVN gotowanie na żywo z Davidem Gaboriaud. Przygotujemy pyszne placuszki akacjowe i owocowe smoothie.
W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował proste, jednogarnkowe dania. Co powiecie na kaszotto borowikowe z stekiem wołowym i dressingiem ziołowym, kaszotto cukinia i szpinak z pieczoną cieciorką i kaszotto jarmużowe z filetem z pstrąga i masłem palonym .
Zobaczcie, jakie dania proponuje na jesienne dni David Gaboriaud.
David Gaboriaud przygotował dziś kilka bezglutenowych deserów idealnych na chłodniejsze dni. Wypróbujcie jego przepisy!
W kuchni Dzień Dobry Wakacje prowansalskie pyszności. Kucharz David Gaboriaud przygotował dla nas: mule po prowansalsku, letnią i kolorową sałatę z burattą oraz tartę z truskawkami i kremem patissiere. Palce lizać!
W Polsce trwa kolejna edycja French Touch. Ma ona na celu wypromowanie Francji. Dlaczego warto lepiej poznać ten kraj? O tym goście Dzień Dobry TVN: dyrektor generalny kampanii Stéphane Antiga i ambasador French Touch David Gaboriaud. Jakie atrakcje przygotowali organizatorzy akcji? Przy okazji dowiedzieliśmy się dla kogo Dorota Wellman mogłaby zostawić męża ;)
Na portalach randkowych kobiety często mijają się z prawdą w kwestii wieku i wagi, a mężczyźni dodają sobie kilka centymetrów wzrostu. Dlaczego tak się dzieje, że wzrost jest dla panów tak ważny? Czy niscy mężczyźni mają kompleksy i czy "muszą się bardziej starać" w kontaktach z płcią piękną? W studiu Dzień Dobry TVN trzech panów, którym ich wzrost nie przeszkadza: Maciej Damięcki, Maciej „Gleba” Florek i David Gaboriaud.
W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował weki. Kiszonki i pikle są idealne na przesilenie jesienne. Są nie tylko smaczne, ale zawierają dużo potrzebnych nam probiotyków. Robicie w domu weki? :)